Να εξηγήσει ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ως τι συνόδευσε τον Νταβούτογλου στην αναζήτηση απογόνων του… Πορθητή στη Θράκη [εικόνες]

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη. Δεξιά ο βουλευτής Ροδόπης Χουσείν Ζειμπέκ. Photo via twitter Ahmet Davutoğlu




Προεκλογική επίσκεψη σε Ξάνθη και Κομοτηνή έκανε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και πρόεδρος του «Κόμματος του Μέλλοντος» όπου επισκέφτηκε τους τάφους του Αχμέτ Σαδίκ και του προσφάτως αποθανόντος Αχμέτ Μέτε.

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βρέθηκε στην Θράκη και προκλητικά σχολίασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως βρέθηκε στην περιοχή όπου ζουν «απόγονοι του Πορθητή», ενώ «είδε» τουρκικά έθιμα και παραδόσεις στα Πομακοχώρια.

Έγραψε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Νταβούτογλου: «Στην Ξάνθη-περιοχή των απογόνων του Πορθητή αγκαλιάσαμε τα αδέρφια μας. Επισκεφτήκαμε τον δήμο Μύκης, την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και την μουφτεία μας. Εξαλείψαμε την νοσταλγία με επίσκεψη στον Εχίνο που διατηρεί αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις μας».

 

Μέ βάση όλα τα παραπάνω καλό θα είναι να εξηγήσει το εκλεγμένο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με ποια ακριβώς ιδιότητα και για ποιο λόγο συνόδευσε τον Αχμέτ Νταβούτογλου στην επίσκεψή του και αν συμφωνεί με τις απόψεις που αυτός διατύπωσε.

Πηγή: twitter

Μπορέλ προς Τουρκία: Εγκαταλείψτε την πρόταση για λύση “δυο κρατών” στην Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: