Κύπρος: Ενημερωτική καμπάνια για την ατομική ευθύνη έναντι του covid- Δεν αναμένονται αυστηρότερα μέτρα

File photo Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας via ΚΥΠΕ




Χωρίς προθέσεις για εφαρμογή αυστηρών μέτρων και επιβολή περιορισμών για αναχαίτιση του νέου κύματος της πανδημίας πραγματοποιείται η σημερινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του στον «Φ» ανέφερε ότι «σκοπός μου είναι να ακούσω τους επιστήμονες, να ενημερωθούμε για τα επιδημιολογικά δεδομένα και εάν η πλειοψηφία των μελών της ΣΕΕ έχει να εισηγηθεί κάποια πράγματα, τότε εμείς θα τα ακολουθήσουμε».

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδεχόμενο αύξησης των τεστ που διενεργούνται καθημερινά, ο κ. Χατζηπαντέλα παρέπεμψε και πάλι στη ΣΕΕ λέγοντας ότι «αυτά είναι πράγματα που οι επιστήμονες ξέρουν να κρίνουν εάν θα μας βοηθήσουν ή όχι και εγώ θα περιμένω πρώτα να τους ακούσω».

Επί του παρόντος, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ», Κυβέρνηση και υπουργείο προσανατολίζονται στην έναρξη νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ατομικής ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, η σταθερά αυξητική τάση στις εισαγωγές ασθενών στα νοσηλευτήρια συνεχίζεται, ευτυχώς με αργούς ρυθμούς σε ό,τι αφορά τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ και το ποσοστό θετικότητας παραμένει σε επίπεδα πέραν του 10% καθημερινά.

Με πληροφορίες από philenews.com
Ελλάδα Αθήνα 

Στη Λευκωσία σήμερα ο Καγκελάριος της Αυστρίας: Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στη συνάντηση με Αναστασιάδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: