Κυνικό παιχνίδι Μόσχας με τουρμπίνες κι αγωγούς: Μειώνει ξανά τη ροή φυσικού αερίου μέσω Nord Stream 1

File photo: Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ξεκινώντας από την Τετάρτη.Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg




Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία άλλης μιας τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα»

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ξεκινώντας από την Τετάρτη.

Αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού, με την τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία να φτάνει μόλις στο 40%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτουργία άλλης μιας τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Η Gazprom ανέφερε σήμερα, πιο συγκεκριμένα, ότι πρέπει να σταματήσει ακόμη έναν στρόβιλο αγωγού φυσικού αερίου για λόγους συντήρησης.

Το αποτέλεσμα θα είναι να μειωθούν οι ροές φυσικού αερίου από την πλήρη δυναμικότητα των άνω των 160 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου που εξάγονται καθημερινά σε 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να προετοιμαστούν για τα χειρότερα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός ενόψει ενός σεναρίου ακόμη και πλήρους διακοπής των ροών από τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Αυξημένες επιδοτήσεις ρίχνουν την κιλοβατώρα στα 15 λεπτά, για όλους, χωρίς κόφτη και όριο: Τι ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: