Κοιμάται και ονειρεύεται ο Τσαβούσογλου: Πάνε καλά, λέει, οι συνομιλίες με την Αμερική για την αγορά των F-16!

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Φωτογραφία Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu




Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκτίμησε σήμερα ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πηγαίνουν καλά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τσαβούσογλου σημείωσε -κάτι που δεν είναι ορθό-ότι «η αρνητική ατμόσφαιρα που είχε παρατηρηθεί στο Κογκρέσο τα τελευταία χρόνια έχει εξαφανιστεί».

Σημειώνουμε ότι ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να προχωρήσουν στην πώληση μαχητικών F-16 στον Πρόεδρο Ερντογάν. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, επέκρινε την Ελλάδα -αν είναι δυνατόν- για το ζήτημα των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα λόγου σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Λόγω της παραβίασης των δικαιωμάτων της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας, η Ελλάδα δεν έχει λόγο σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε ο ισλαμιστής Τσαβούσογλου. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ελλάδα φιλοξενεί υπόπτους για τρομοκρατία και επιτρέπει στα εδάφη της στρατόπεδα “τρομοκρατών” όπως χαρακτήρισε τους αντάρτες του PKK.

Σημειώνουμε ότι την περασμένη Δευτέρα συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με πολλές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Επίσης, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια περίοδο που η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά.

Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα αναμένεται να βγάλει γεωτρύπανο στη Μεσόγειο στις 9 Αυγούστου, ώστε να ερευνήσει την περιοχή για φυσικό αέριο.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε τη Σουηδία ότι δεν έχει ακόμη εκδώσει υπόπτους που ζητεί η Τουρκία για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία παρά την υπογραφή συμφωνίας για την άρση του βέτο που είχε θέσει η Άγκυρα στην προσχώρηση της σκανδιναβικής χώρας στο NATO τον περασμένο μήνα. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Η Λευκωσία έχει ενδείξεις για το σημείο όπου θα κάνει παράνομες ενέργειες το τουρκικό γεωτρύπανο “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: