Είχαμε μια πολύ καλή, παραγωγική συνάντηση, και θα συνεχίσουμε, δήλωσε ο Γιέτζα: Τι είπε και τι ζήτησε ο Αναστασιάδης…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική κ. Miroslav Jenča. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την Αμερική, κ. Μίροσλαβ Γιέτζα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη ότι αναλαμβάνει κατόπιν οδηγιών του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες μια διερευνητική αποστολή.

Στόχος είναι να δει πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα κλίμα που θα επιτρέψει την επανέναρξη των συνομιλιών, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τους όρους εντολής του Γενικού Γραμματέα.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, ο κ. Γιέτζα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε «μια πολύ καλή, παραγωγική συνάντηση και θα συνεχίσουμε».

Ο κ. Αναστάσιάδης επανέλαβε ότι η συμφωνημένη λύση του κυπριακού προβλήματος είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί από την τουρκοκυπριακή πλευρά η απαράδεκτη θέση της για ύπαρξη δήθεν δυο κρατών στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έθεσε εκ νέου στον κ. Γιέτζια το θέμα των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς και ζήτησε όπως αναστραφούν τα τετελεσμένα στο Βαρώσι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον βοηθό Γ.Γ. του ΟΗΕ: Διερεύνηση δυνατοτήτων για επανέναρξη των συνομιλιών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: