Η σουηδική κυβέρνηση κατηγορείται ότι προδίδει τους Κούρδους: Υποκλιθήκατε στον Ταγίπ Ερντογάν

FILE PHOTO: Sweden’s Minister of Foreign Affairs Ann Linde signs Sweden’s application for NATO membership at the Ministry of Foreign Affairs in Stockholm, Sweden, EPA, Henrik Montgomery SWEDEN OUT




Στον απόηχο της υπογραφής μνημονίου με την Άγκυρα, η σουηδική κυβέρνηση δέχεται κριτική από την αριστερή της πτέρυγα ότι ‘υποκλίνεται’ στην Τουρκία και στον Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνει η ανταπόκριση στην εφημερίδα Le Monde (της AnneFrançoise Hivert) από το Malmo της Σουηδίας.

Η Σουηδία “δεν έχει υποχωρήσει στον Erdogan”, επέμεινε η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών Ann Linde την Τετάρτη από τη Μαδρίτη, ενώ πολλές φωνές, ιδίως από την αριστερά, επέκριναν τη συμφωνία που υπεγράφη την προηγούμενη ημέρα με την Τουρκία και τη Φινλανδία.

Η Σουηδή υπουργός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές μόλις επέστρεψε από την Ισπανία. Στο Κοινοβούλιο, οι πιο έντονες αντιδράσεις προήλθαν από το Κόμμα των Πρασίνων και το Κόμμα της Αριστεράς, συμμάχους της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και αντιπάλους της σουηδικής αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Πριν από την επισημοποίηση της αίτησης προσχώρησης στις 18 Μαΐου, τα δύο κόμματα είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η συμμαχία με την Τουρκία. Σήμερα, οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν, σχολιάζει η ανταπόκριση.

ΠΗΓΗ: Le MondeAnneFrançoise HivertOTAN : le gouvernement suédois accusé de trahir les Kurdes

Το νέο βίντεο της οργάνωσης HALC κατά της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, που πρέπει να γίνει viral: No Jets For Turkey

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: