Η σιωπή απέναντι στον φασισμό είναι συνενοχή στα εγκλήματα, δήλωσε ο Μαυρίδης: Το βάναυσο καθεστώς της Τουρκίας

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Φωτογραφία από το αρχείο του




Η πρωτοβουλία «PEACE AND JUSTICE», η οποία αποτελεί ομπρέλα δεκάδων οργανώσεων προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και δικαιοσύνης στην Τουρκία, διοργάνωσε εκδήλωση αλληλεγγύης προς τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του καθεστώτος Ερντογάν, τα οποία καταδιώκονται βάναυσα για χρόνια.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, στόχος τους ήταν να δώσουν φωνή σε όλους αυτούς που έχουν φιμωθεί και να σπάσουν τη σιωπή και τον φόβο αλλά και την απραξία που επικρατεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η εκδήλωση έγινε έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κ. Κώστας Μαυρίδης, Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ – S&D, ο οποίος ενώπιον εκατοντάδων ακτιβιστών και εκπροσώπων οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στο καταπιεστικό τουρκικό καθεστώς, αναφέρθηκε με παραστατικό τρόπο στα συνεχιζόμενα εγκλήματα του καθεστώτος.

Στην παρέμβασή ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Κ. Μαυρίδης επεσήμανε:

«Υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, όπου το να είσαι δημοσιογράφος είναι τόσο επικίνδυνο, που μπορεί να καταλήξεις στη φυλακή. To να είσαι ακαδημαϊκός και να εκφράζεσαι υπέρ της ειρήνης, μπορεί να καταλήξεις στη φυλακή.

Υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, όπου το να είσαι προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, θα καταλήξεις στη φυλακή.

Υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, όπου κατηγορείσαι ως τρομοκράτης και προδότης, αν είσαι Κούρδος ή απλώς ένας άνθρωπος που στηρίζει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη.

Υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, όπου δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται κατά χιλιάδες, βουλευτές φυλακίζονται και εκλεγμένοι δήμαρχοι αντικαθίστανται από άτομα πιόνια του καθεστώτος.

Υπάρχει μια χώρα στη γειτονιά μας, όπου η δικαστική εξουσία είναι εργαλείο της κυβέρνησης για να επιβάλει τις πολιτικές της επιδιώξεις.

Αυτή η χώρα είναι η Τουρκία, όπου ένα βάναυσο καθεστώς επιβάλλεται για χρόνια και όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να ελπίζουν σε δίκαιη δίκη.

Δεν μπορεί να σιωπούμε ενώπιον τέτοιων εγκλημάτων. Η σιωπή μάς κάνει συνένοχους σε ένα έγκλημα που συντελείται εις βάρος των λαών εντός Τουρκίας και σε ένα έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα.»

Βάσει εκθέσεων αξιόπιστων διεθνών οργανισμών, μερικά από τα τρομακτικά στοιχεία που ακολούθησαν το προσχηματικό ελεγχόμενο πραξικόπημα του 2016 είναι τα εξής:

• 200 ΜΜΕ έχουν κλείσει
• 320 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί
• 6000 ακαδημαϊκοί έχουν απολυθεί και στιγματιστεί
• 4400 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απολυθεί
• 600000 άνθρωποι έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατική δράση και 100000 έχουν φυλακιστεί με κατηγορίες τρομοκρατίας
• 150000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί
• Δεκάδες βουλευτές έχουν φυλακιστεί και εκλελεγμένοι δήμαρχοι έχουν αντικατασταθεί με διορισμένους του καθεστώτος
• Περιουσιακά στοιχεία αξίας 45 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν κατασχεθεί από το κράτος.

Ο άνανδρος Ερντογάν …”θυμίζει” την τουρκική εισβολή στον κ. Μητσοτάκη: “Ιαχές” πολέμου με στόχο την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: