Η Μαλλιωτάκη λέει όχι στα F-16 της Τουρκίας: Απειλή για τους συμμάχους μας, την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ

FILE PHOTO: Η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Νικόλ Μαλλιωτάκη. Photo via malliotakis.house.gov




Η Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη (Ρεπουμπλικανή από τη Νέα Υόρκη) υποστήριξε μια δικομματική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Εθνική Άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών του έτους 2023 (NDAA) που θα απαγορεύει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να πουλήσει ή να μεταφέρει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 ή κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία εάν συνεχίσει την επιθετικότητα της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για να επιτρέψει μια πώληση ή μεταβίβαση αμερικανικού πολεμικού υλικού, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να πιστοποιήσει στο Κογκρέσο ότι η Τουρκία δεν παραβίασε την κυριαρχία της Ελλάδας μέσω στρατιωτικών υπεπτήσεων, δεν υποβάθμισε την διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ ή της ασφάλειας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ εντός της προηγούμενης περιόδου των 120 ημερών.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπου σηματοδότησε την υποστήριξη του για την πιθανή πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού στην Τουρκία.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε επανειλημμένα ενάντια σε οποιαδήποτε πώληση αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω της απρόκλητης επιθετικότητας του Ερντογάν στην περιοχή», είπε η κ. Μαλλιωτάκη.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία με πολεμικά αεροσκάφη F-16 και κιτ των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου με πυραύλων αέρος-αέρος και τον νέο εξοπλισμού των ραντάρ, απλώς θα ενίσχυε την απειλή εναντίον ορισμένων από τους ισχυρότερους συμμάχους της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Η κ. Μαλλιωτάκη υπογράμμισε ότι εναπόκειται στις Ηνωμένες Πολιτείες να σταθούν με τους συμμάχους μας ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας, γι’ αυτό το Κογκρέσο λαμβάνει μέτρα για να απαγορεύσει αυτή την πώληση σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιχειρήσει να προχωρήσει.

Σφοδρή επίθεση του βουλευτή Παλόν εναντίον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα F-16: Η πώληση δεν θα πραγματοποιηθεί…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: