Οι εκθέσεις του Γκουτέρες για την Κύπρο παραδόθηκαν στο Σ.Α.: Τέλος Ιουλίου αναμένεται το ψήφισμα

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο Κραν Μοντανά. Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στο Συμβούλιο Ασφαλείας παραδόθηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και τις Καλές του Υπηρεσίες στην Κύπρο.

Οι διαβουλεύσεις για το ψήφισμα θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου, ενώ η υιοθέτησή του θα γίνει στα τέλη του ίδιου μηνός.

Έχει πάντως σημασία η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό.

Οποιοσδήποτε αναλάβει καθήκοντα απεσταλμένου για το Κυπριακό εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να λειτουργεί μέσα στο πλαίσιο των εντολών που έχει ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του σε εκδήλωση για τα 46 χρόνια του ΔΗΣΥ, στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του απεσταλμένου, αλλά είπε ότι “εκείνο που γνωρίζω, θα είναι οπωσδήποτε αξιωματούχος που υπηρετεί τα Ηνωμένα Έθνη”, προσθέτοντας ότι “εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οποιοσδήποτε αναλάβει θα πρέπει να ενεργεί μέσα στα πλαίσια των εντολών που ο Γ.Γ. έχει με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών”.

Απαντώντας αν έχει παραλάβει τις προτάσεις Τατάρ, που δόθηκαν την Παρασκευή στα Ηνωμένα Έθνη, ο Πρόεδρος απάντησε ότι ακόμα δεν έχει παραλάβει κάτι.

Πρώτος ο Χριστοδουλίδης με μεγάλη διαφορά από τον Αβέρωφ και τον Μαυρογιάννη: Δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: