“Οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Πούτιν”: Επίθεση στους ανθρώπους των γραμμάτων που ζήτησαν “ανακωχή τώρα” στην Ουκρανία

Russian President Vladimir Putin (L) meets with Russian Defence Minister Sergei Shoigu at the Kremlin in Moscow, Russia, 04 July 2022. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, κείμενο Georg Witte) αναρτάται σχόλιο που αναφέρεται στην πρόσφατη επιστολή ανθρώπων του πνεύματος που δημοσιεύθηκε πριν λίγες ημέρες στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, με την οποία έκαναν έκκληση για «Ανακωχή τώρα».

Ο συντάκτης, ο οποιος έχει διδάξει σλαβική λογοτεχνία στο Freie Universität του Βερολίνου και στη συνέχεια στην Ανώτατη Οικονομική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης, απ’ όπου παραιτήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στο σχόλιό του υπό τον τίτλο «Οι χρήσιμοι ηλίθιοι» του Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) υποστηρίζει ότι ζητώντας κατάπαυση του πυρός, οι  Γερμανοί διανοούμενοι αρνούνται τη διαφορά μεταξύ του επιτιθέμενου και αυτών που αντιστέκονται, κάτι που εξυπηρετεί την ηγεσία του Κρεμλίνου.

Επισημαίνει ότι ο ουκρανικός στρατός, υποστηριζόμενος από τον μη στρατιωτικό πληθυσμό σε βαθμό πέρα ​​από την κατανόηση των συντακτών της έκκλησης για κατάπαυση του πυρός που δημοσιεύτηκε στο Die Zeit στις 30 Ιουνίου, μπορεί να νικήσει έναν κατά πολύ υπεράριθμο επιτιθέμενο και προς επίρρωσιν της θέσης του παρουσιάζει πολυάριθμα παραδείγματα: Κίεβο, Mykolaiv, βύθιση του Moskva, Χάρκοβο, Φιδονήσι.

«Το ψέμα για την απελπισία της αντίστασης έχει διαψευσθεί ξανά και ξανά, και επομένως χρειάζεται ρητορικές διορθώσεις ξανά και ξανά», υποστηρίζει και αναφερόμενος στην έκκληση των διανοουμένων επισημαίνει ότι μετά από μια φτηνή αποκήρυξη της «επιθετικότητας της Ρωσίας στην Ουκρανία», ακολουθεί το πραγματικό ζήτημα:

Είναι «ο πόλεμος» που δεν πρέπει να συνεχιστεί, είναι «ο πόλεμος» που διεξάγουν «τα μέρη» μεταξύ τους και οι δύο πλευρές πρέπει να πειστούν για το τέλος του και να καταστεί μια «παγωμένη σύγκρουση».

Κάποιος πρέπει «να ενεργήσει στις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας για να αναστείλουν τις εχθροπραξίες». Σε απλή γλώσσα:

«Ο πόλεμος» που διεξάγουν δύο αμετανόητοι άνθρωποι είναι υπεύθυνος για την κλιμάκωση, για τον αφρικανικό λιμό και για εκατομμύρια θανάτους που πρέπει να φοβόμαστε. Κάθε φορά που η έκκληση προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες, αυτές δεν είναι πλέον οι συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας, αλλά μάλλον εκείνες του «πολέμου» μεταξύ δύο αντιπάλων που πρέπει να «βρουν το δρόμο της επιστροφής» (!) στην προθυμία για διαπραγμάτευση, υποστηρίζει σκωπτικά ο συντάκτης.

ΠΗΓΗ: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Georg Witte – APPELL DER INTELLEKTUELLENPutins nützliche Idioten

Πολιτική θα είναι η απόφαση της Ελλάδας για την εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού που αφορά την απόκτηση νέων κορβετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: