Η Άγκυρα ανακοίνωσε παράνομες Navtex, όχι όμως για το “Αμπντούλ Χαμίτ Χαν”: Ασκήσεις στη θάλασσα του Απόστολου Ανδρέα

FILE PHOTO: Τουρκικά πλοία που έλαβαν μέρος στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”. Φωτογραφία via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Νέες παράνομες Navtex για ναυτικές και στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Κύπρο, ανακοίνωσε η κατοχική Τουρκία. Οι νέες Navtex αφορούν στρατιωτικές ασκήσεις κυρίως σε θαλάσσιες περιοχές της κατεχόμενης Κύπρου.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, αφορούν ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού με χρήση πραγματικών πυρών, νότια και ανατολικά του κατεχόμενου Αποστόλου Ανδρέα, στη χερσόνησο της Καρπασίας. Με αυτή την κίνηση η Τουρκία, αυξάνει ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο στα ήδη θερμά νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα το τουρκικό ερευνητικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», εξήλθε του λιμανιού της Τασούτσου και βρίσκεται αγκυροβολημένο σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του λιμανιού. Στην πραγματικά κάνει “ασκήσεις εξόδου”, όταν αποφασιστεί να πλεύσει στην ανατολική μεσόγειο.

Οι Navtex που ανακοινώθηκαν αναφέρουν ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού με χρήση πραγματικών πυρών, νότια και ανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα στη χερσόνησο της Καρπασίας.

Συγκεκριμένα η πρώτη Navtex αφορά ασκήσεις που θα διεξαχθούν από τις 15 μέχρι τις 19 Αυγούστου, από τις 20 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και από τις 26 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη Navtex έχει ισχύ από τις 23 μέχρι τις 27 Αυγούστου, και από τις 8 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Η συγκεκριμένη αφορά την περιοχή ανατολικά του Αποστόλου Ανδρέα, ενώ η πρώτη την περιοχή νότια της Καρπασίας, όπως φαίνονται στον χάρτη.

Δεν έχει εκδοθεί ακόμα (παράνομη) Navtex από την Άγκυρα: Το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν κάνει “πρόβες εξόδου”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: