H δεύτερη προδοσία της Κύπρου: Αλλάζει ραγδαία η πληθυσμιακή σύνθεση στο ελεύθερο τμήμα του νησιού

FILE PHOTO: Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Μισό αιώνα σχεδόν μετά το προδοτικό πραξικόπημα στη Κύπρο που οδήγησε στην βάρβαρη τουρκική εισβολή, την κατοχή και την προσφυγιά,  μία νέα προδοσία εξυφαίνεται εις βάρος του μαρτυρικού νησιού. Κι αυτή τη φορά, όχι από κολονέλους με στολή και παρακρατικούς που κατέλαβαν την εξουσία με τα τάνκς.

Από εκλεγμένους πολιτικούς με κουστούμια και γραβάτες διαπράττεται το έγκλημα, αυτούς που σε Αθήνα και Λευκωσία εφαρμόζουν αντεθνική πολιτική στο μεταναστευτικό αφήνοντας ανεξέλεγκτη την πλημμυρίδα μουσουλμάνων εποίκων να αλλοιώνει την πληθυσμιακή υπόσταση του ελληνικού έθνους.

Κι αν στην περίπτωση της Ελλάδας το έγκλημα συντελείται σε βάθος χρόνου και κρύβεται κάτω από το χαλί με την κυκλική μεταφορά των λαθραίων από τα νησιά στην ενδοχώρα και στα γκέτο της αθηναικής Καμπούλ, στην Κύπρο, η εισβολή εξελίσσεται με δραματικούς ρυθμούς απειλώντας να αλλάξει την πληθυσμιακή σύσταση του νησιού, ταχύτατα, για δεύτερη φορά έπειτα από την άφιξη των Τούρκων στα Κατεχόμενα.

  • Αυτή τη φορά η επέλαση γίνεται, εξίσου συντεταγμένα, αλλά με προορισμό την ελεύθερη Κύπρο. Καραβιές «προσφύγων» περνούν την πράσινη γραμμή, αποβιβάζονται με πλωτά μέσα ή καταφθάνουν σαν…κύριοι με πτήσεις από την Κωσταντινούπολη και με το που πατάνε το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητούν άσυλο.

Με αυτή τους την ενέργεια νομιμοποιούν, βρέξει-χιονίσει, την παραμονή τους στο ελεύθερο τμήμα του νησιού, τουλάχιστον για δώδεκα μήνες, μετά το πέρας των οποίων, αν το αίτημα τους απορριφθεί, απλά…εξαφανίζονται.

Η κυπριακή κυβέρνηση ακολουθεί εξίσου ελαστική πολιτική με την ελληνική, για να μην στεναχωρήσει τις αρμόδιες ευρωπαικές υπηρεσίες μετανάστευσης και το «μπουλντόγκ» που τις επιβλέπει, την «αρμόδια» επίτροπο  Ιλβα Γιόχανσον. Εξυπηρετεί δηλαδή αρχές, προτεραιότητες, πιθανότατα και συμφέροντα, τρίτων, εις βάρος των Ελληνοκυπρίων. Κι όταν αυτή η «εξυπηρέτηση» υποσκάπτει την εθνική ασφάλεια στο νησί, μιλάμε ευθέως για προδοσία.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Οι ρυθμοί αφίξεων είναι καταιγιστικοί κάνοντας κάποιους Κύπριους ιστορικούς, όπως ο Πέτρος Σαββίδης να υποστηρίζουν ότι πλέον το μεταναστευτικό είναι σοβαρότερο πρόβλημα και από το ίδιο το Κυπριακό!

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι ρυθμοί των αιτήσεων ασύλου, διπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας τις 2000 το μήνα! Και φυσικά όσοι απορρίφθηκαν έχουν δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμιο όργανο, γεγονός που νομιμοποιεί την παράταση της παραμονής τους.

Για σκεφτείτε το λίγο. Σε ένα εξάμηνο οι αφίξεις λαθραίων ήταν τριπλάσιες από τις γεννήσεις στο ελεύθερο τμήμα του νησιού(12000 έναντι 4.250)!

Το 50% όσων καταφθάνουν ως «πρόσφυγες» είναι έποικοι από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, στην μεγάλη τους πλειονότητα μουσουλμάνοι και άντρες στρατεύσιμης ηλικίας! Δεν κατατρέχονται από κάποιον, ούτε ζουν κατ΄ανάγκην σε πολεμικές ζώνες. Απλά στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον ενθαρρύνονται από την Τουρκία να εγκατασταθούν στην ελεύθερη Κύπρο.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί αφίξεων, σε δύο μόλις χρόνια οι αφρικανοί μουσαφίρηδες θα φτάνουν σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ σε μία πενταετία ένας στους τέσσερεις κατοίκους θα είναι μεταφερόμενος μετανάστης!

-Για «νέο Αττίλα» μιλάει και ο εξαιρετικός συνάδελφος Σάββας Ιακωβίδης, ένας Νέστορας της δημοσιογραφίας στο νησί, που δεν μασάει τα λόγια του:

«Χιλιάδες Αφρικανοί, αφού μεταφερθούν στην Τουρκία και μετά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Λογικά θα έπρεπε να φυλακιστούν αμέσως και τάχιστα να απελαθούν. Αλλ΄όχι. Δηλώνουν ότι είναι δήθεν πολιτικά διωκώμενοι και αιτούνται πολιτικού ασύλου.

   Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία ανήκει στην ΕΕ υπόκειται σε κανονισμούς και άρα μεταφέρει όλες αυτές τις ορδές των παρανόμων στο κέντρο Πουρνάρα μέχρι να εξεταστεί η αίτηση τους. Κάθε μέρα πάνω από 100 παράνομοι εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές.»

Και ο Σάββας Ιακωβίδης καταλήγει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου: «Είναι ο πιο εύκολος τρόπος και αποτελεσματικός τρόπος, τον οποίο η κατοχική Τουρκία επέλεξε για να κατακτήσει ολόκληρη τη Κύπρο. Δεν θα κάνει τρίτη εισβολή. Δεν θα ρίξει ούτε σφαίρα. Οι δεκάδες χιλιάδες των παρανόμων μεταναστών, που διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές, είναι οι οβίδες με τις οποίες θα ισοπεδώσει τη δημογραφική σύνθεση και θα καταντήσει τους Ελληνες τραγική μειοψηφία»

Οι μόνοι που δεν δείχνουν να έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται είναι οι βασικοί διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος που αντί να προαναγγείλουν κάθετη αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό, προτιμούν να αναλώνονται σε σκιαμαχίες για  απολιθώματα…ατελέσφορης διπλωματίας, όπως το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά.

Δυστυχώς οι υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα, δείχνουν εντελώς εκτός τόπου και χρόνου με το πρόβλημα του μεταναστευτικού και όταν ένας από αυτούς θα κληθεί να αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2013 την εξουσία μάλλον θα αντιμετωπίσει τετελεσμένα χωρίς δυνατότητα ανατροπής.

Με την εξαίρεση ενός ικανού και μαχητικού υπουργού εσωτερικών που προσπαθεί μάτια να…κρατήσει τα μπόσικα, πιέζοντας για την κατασκευή φράχτη κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής η πολιτική ηγεσία στο νησί, μοιάζει να μην έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της απειλής.

Ευαγγελίζεται όπως ακριβώς και το ελληνικό κοινοβουλευτικό στερέωμα, τις «ευρωπαικές αρχές και αξίες», χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι συνθήκες στην Κύπρο είναι ιδιαίτερες και ότι αν απειλείτο η συνοχή και η εθνική ασφάλεια σε μια άλλη ευρωπαική χώρα, θα είχαν καταργηθεί ντε φάκτο όλοι οι κανόνες…υποδοχής. Οπως ακριβώς συνέβη πρόσφατα στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας.

Η επιμονή των κυβερνήσεων Αθήνας και Λευκωσίας να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «χαλαρά», επειδή αυτό επιβάλλει το ευρωπαικό…πρωτόκολλο φιλοξενίας ισοδυναμεί με  σύγχρονο δωσιλογισμό. Ακούσιο ή όχι, ελάχιστα ενδιαφέρει όταν απειλείται το μέλλον των επόμενων ελληνικών γενεών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ντόμινο αστάθειας στην Ευρώπη: Τα αγαπημένα παιδιά των αγορών πληρώνουν ακριβά τον καυγά με τον Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: