Το καθεστώς Ερντογάν στήνει νέο σκηνικό προκλήσεων: Μέσα στον Αυγούστο το 4ο γεωτρύπανο για έρευνες στη Μεσόγειο [video]

File photo: Το 4ο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας “Αμπντουλχαμίτ Χαν” στο λιμάνι της Μερσίνας. Photo via Twitter@@fatih_donmez




Το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου θα ξεκινήσει γεωτρήσεις το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Αμπντουλχαμίτ Χαν», ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Άφησε όμως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το “πεδίο των ερευνών” του, μιλώντας σαφώς ωστόσο ότι θα είναι στα πλαίσια της “Γαλάζιας Πατρίδας” και πιθανόν στη Μεσόγειο.

Ελλάδα και Κύπρος είναι σαφές ότι θα πρέπει αναμένουν νέες προκλήσεις, μετά από αυτή την ανακοίνωση.

Ο Ντονμέζ επιθεώρησε το νέο πλοίο στο λιμάνι της Μερσίνας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βαφής του στα χρώματα της τουρκικής σημαίας και τη χάραξη στην πρύμνη του ονόματος που του έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Αναφορικά με την τοποθεσία της πρώτης του γεώτρησης, ο Τούρκος υπουργός είπε πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά σίγουρα «αποστολή του θα είναι η Γαλάζια Πατρίδα. Εξετάζονται 5-6 σημεία κι ένας από αυτά θα επιλεγεί», είπε χωρίς να αποκλείει την Ανατολική Μεσόγειο.

  • «Θα κάνουμε υπομονή ακόμη έναν μήνα. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Νωρίτερα, τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν ορίσει ως ημερομηνία έναρξης γεωτρήσεων την 15η Ιουλίου, επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016.

Το νέο γεωτρύπανο, που ετοιμάζεται να ρίξει στις βαθιές θάλασσες η Τουρκία, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο στον στόλο των γεωτρυπάνων που διαθέτει η Τουρκία.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

 

Πολιτική θα είναι η απόφαση της Ελλάδας για την εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού που αφορά την απόκτηση νέων κορβετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: