Διαμαρτυρία στη Βρετανία για την ακρίβεια στα καύσιμα: Μπλόκαραν τους δρόμους οδηγώντας … αργά * 12 συλλήψεις [videos]

Εικόνα από το μποτιλιάρισμα που επέφεραν οι διαδηλωτές οδηγώντας αργά σε αυτοκινητοδρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Screenshot via YouTube




Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο M4 στα σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Ουαλίας και στον M5. Ομάδες αυτοκινητιστών συμμετείχαν σε  οδηγητικές «επιβραδύνσεις» καταλαμβάνοντας και τις τρεις λωρίδες και ρίχνοντας την ταχύτητά τους για να επιβραδύνουν την κυκλοφορία πίσω τους.

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν όταν οι διαδηλωτές μετατράπηκαν σε  «κυλιόμενα οδοφράγματα» για να ακινητοποιήσουν τμήματα του M4 κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Τουλάχιστον οδηγοί 12 έχουν συλληφθεί στον M4 για παραβίαση  ειδοποίησης που είχε εκδοθεί από την αστυνομία πριν από τη διαμαρτυρία.

Δεκάδες βαν της αστυνομίας και αστυνομικοί απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση ανατολικά και δυτικά, λίγο μετά τη γέφυρα του Πρίγκηπα της Ουαλίας προς την Ουαλία, για να πραγματοποιήσουν τις συλλήψεις.

Κατασχέθηκαν επίσης τα οχήματα κάποιων οδηγών και όσοι ήταν επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι.

Ενα βίντεο δείχνει έναν οδηγό να κρατά το τηλέφωνό του καθώς οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο. Η χρήση τηλεφώνου για οποιονδήποτε λόγο ενώ βρίσκεται πίσω από το τιμόνι είναι ποινικό αδίκημα.

“Γ@@*** τους. Βρώμικα λεφτά γ****”, φώναξε καθώς κατέβαινε αργά τον Μ4.

Με πληροφορίες από Sky News

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: