Από εβδομάδα σε εβδομάδα: Μειώνεται το ΗΠΑ το ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, υ ποχώρησε στο 36%

US First Lady Jill Biden and US President Joe Biden welcome the First Lady of Ukraine Olena Zelenska (C) to the White House in Washington, DC, USA, 19 July 2022. EPA, BONNIE CASH, POOL




Το ποσοστό που λαμβάνει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις μειώθηκε στο 36% αυτή την εβδομάδα, καθώς η δημοτικότητά του παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των 19 μηνών άσκησης της προεδρίας του.

Το ποσοστό αυτό, καταγράφεται καθώς ο πληθωρισμός απασχολεί όλο και περισσότερο την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ενώ η δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) ολοκληρώθηκε χθες.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες σε παναμερικανικό επίπεδο εντόπισε ότι ποσοστό 59% των Αμερικανών απορρίπτουν την απόδοση του Μπάιντεν στο προεδρικό γραφείο.

Το ποσοστό δημόσιας αποδοχής του προέδρου Μπάιντεν παραμένει κάτω από το 50% από τον Αύγουστο του 2021, ενώ κυμαίνεται γύρω από το χαμηλότερο ποσοστό ρεκόρ που κατέγραψε τον Μάιο, με το Δημοκρατικό Κόμμα να ανησυχεί για το ενδεχόμενο να χάσει τον έλεγχο που ασκεί τουλάχιστον σε ένα από τα νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου.

Οι ενδιάμεσες εκλογές για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου. Το ποσοστό της δημοτικότητας του Μπάιντεν μειώθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, από το 39% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου μειώνεται καθώς ο πληθωρισμός ακολουθεί ανοδική πορεία, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 40 ετών τον Ιούνιο, στο 9,1%.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία προκάλεσε την αύξηση της τιμής των καυσίμων, ενώ η πανδημία COVID-19 επιβράδυνε το βαθμό λειτουργίας των εφοδιαστικών αλυσίδων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στο Δημοκρατικό Κόμμα μειώθηκε στο 69% αυτή την εβδομάδα από το 74% που είχε καταγραφεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ποσοστό μόνο 11% των Ρεπουμπλικάνων εγκρίνουν την απόδοσή του στο προεδρικό γραφείο.

Τα χαμηλά ποσοστά δημοσκοπήσεων του προέδρου Μπάιντεν ανταγωνίζονται τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, η δημοτικότητα του οποίου, είχε καταγραφεί στο 33% τον Δεκέμβριο του 2017.

Η δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos) πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στα αγγλικά και σε παναμερικανικό επίπεδο με τη συμμετοχή 1.003 ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένων 437 Δημοκρατικών και 377 Ρεπουμπλικάνων. Το ποσοστό αξιοπιστίας-λάθους κυμαίνεται στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Ο Μπάιντεν επέστρεψε με άδεια χέρια από τη Μέση Ανατολή: Ο Πρίγκηπας της Σαουδικής Αραβίας δεν του έδωσε τίποτα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: