Τρέμει την υποψηφιότητα του Χριστοδουλίδη: Στην επίθεση ο Αβέρωφ, βολές εναντίον Μαυρογιάννη, ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου έδειξε ακόμη μία φορά ότι τρέμει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Καλεσμένος ραδιοφωνικά στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, επιτέθηκε εναντίον του κ. Χριστοδουλίδη, αλλά και εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και του ΑΚΕΛ, για την επιλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά προς «κάποιους» που στην προσπάθεια τους να χτυπήσουν τον ΔΗΣΥ υιοθετούν πρόσωπα που προσφέρθηκαν να χτυπήσουν την παράταξη ενώ στη συνέχεια οι αναφορές προς ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και τους υποψηφίους που θα στηρίξουν έγιναν ακόμη πιο συγκεκριμένες.

Ισχυρίστηκε, όπως πάντα χωρίς αποδείξεις, πως η επιλογή του Δημοκρατικού Κόμματος για την στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη ήταν προαποφασισμένη αφήνοντας αιχμές για το εάν και κατά πόσο ο εκάστοτε Υπουργός Εξωτερικών περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιο του το Κυπριακό.

Η επίθεση συνεχίστηκε προς το Δημοκρατικό Κόμμα και την απόφαση του να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό με το επιχείρημα ότι πρόκειται για την πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση καθώς και τους χειρισμούς της για το Κυπριακό.

Το ΑΚΕΛ και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης δεν γλίτωσαν από τα πυρά του τρομοκρατημένου Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού να υπογραμμίζει πως την ίδια στιγμή που το ΑΚΕΛ κατηγορούσε την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Κυπριακό –χαρακτηριστική αναφορά πως η Κυβέρνηση «έθαψε» το Κυπριακό- εντούτοις επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα του διαπραγματευτή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, τα κόμματα κατεβαίνουν στις εκλογές με το δικό τους υποψήφιο, ενώ στην Κύπρο πάνε στο παζάρι για να δουν ποιός είναι δημοφιλής και να τον επιλέξουν, είπε ο κύριος Νεοφύτου.

Καταληκτικά διερωτήθηκε σε ποιά κανονική χώρα, μέλος ενός κόμματος δηλώνει ανεξάρτητος και κατέρχεται στις εκλογές, ως υποψήφιος άλλου κόμματος.

Έκανε φανερό τον φόβο του καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να τον δείχνουν να ακολουθεί τον Νίκο Χριστοδουλίδη και να είναι μία ανάσα από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πληροφορίες με ακραία σενάρια φθάνουν από την Άγκυρα σε Αθήνα και Λευκωσία: Ρωσική ρουλέτα από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: