Την επέτειο της Σφαγής της Χίου και της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας τίμησαν οι Χιώτες της Αμερικής [βίντεο]

Το λιμάνι της Χίου. Πηγή: Facebook/Ενωση Ομογενων Χιου




Την 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου και της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας από τον μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνο Κανάρη, γιόρτασαν το περασμένο Σάββατο στην Αμερική οι ομογενείς της Χίου.

Σύμφωνα με το anamniseis.net, οι εκδηλώσειςξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, για να ολοκληρωθούν με την κεντρική εκδήλωση στο Χιώτικο Σπίτι.

Παρόντες ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο πρόξενος, Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παντελής Μπουρνιάς και εκπρόσωποι πολλών ομογενειακών φορέων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Νίκος Πουλής, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Ιωάννης Κοντολιός, ο πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, Παναγιώτης Γεραζούνης και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων ΔημήτριοςΚοντολιός.

Όπως σημειώνεται και στο ρεπορτάζ, οι εκδηλώσεις για την Σφαγή της Χίου, όπως και οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Χίου ανέκαθεν διοργανώνονταν από κοινού από την Χιακή Ομοσπονδία, τον Παγχιακό Σύλλογο «Κοραής» Νέας Υόρκης και τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Χιωτών του Κλίβελαντ Οχάιο, Κώστας Αλμυρούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες για το 65ο συνέδριο των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά που θα λάβει χώρα από τις 11 μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου 2022 στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

ΠΗΓΗ: anamniseis.net

Δυο Αγιορείτες αγιογράφοι έπιασαν δουλειά στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: