Παγκόσμιο σοκ για τη σφαγή των μεταναστών στη Μελίγια: Ερευνα ζητά η Αφρικανική Ένωση [βίντεο]

File photo: Τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από πυρά αστυνομικών στην προσπάθειά τους να περάσουν από το Μαρόκο στον Ισπανικό θύλακα της Μελίγια στη Βόρειο Αφρική. Photo screenshot via You Tube Al Jazeera




Ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης Μούσα Φάκι Μαχαμάτ κατήγγειλε «τη βίαιη μεταχείριση και τον εξευτελισμό των Αφρικανών μεταναστών» την Παρασκευή κατά την απόπειρα μαζικής εισόδου στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια και ζήτησε έρευνα για την υπόθεση αυτή.

«Εκφράζω τη βαθιά μου ταραχή και την ανησυχία μου απέναντι στη βίαιη μεταχείριση και τον εξευτελισμό των Αφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να διασχίσουν διεθνή σύνορα μεταξύ του Μαρόκου και της Ισπανίας», ανέφερε ο Μούσα Φάκι σε ανάρτησή του στο Twitter χθες.

«Ζητώ άμεση έρευνα στην υπόθεση αυτή και θυμίζω σε όλες τις χώρες τις υποχρεώσεις τους, με βάση το διεθνές δίκαιο, να μεταχειρίζονται με αξιοπρέπεια όλους τους μετανάστες και να έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλειά τους και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, απέχοντας από τη χρήση υπερβολικής βίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης.

Τουλάχιστον 23 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και 140 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, κατά τη διάρκεια απόπειρας εισόδου περίπου 2.000 μεταναστών στο ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στην ακτή του Μαρόκου.

Ο απολογισμός είναι ο πλέον φονικός που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τις πολυάριθμες απόπειρες μεταναστών της υποσαχάριας Αφρικής να διεισδύσουν στη Μελίγια και το γειτονικό ισπανικό θύλακα της Θέουτα, τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την αφρικανική ήπειρο.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ναϊρόμπι, Κένυα

 

Βρετανική βοήθεια στην Ουκρανία για να αποτραπεί η εξαγωγή κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών από τη Ρωσία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: