Όπλα, βία και ναρκωτικά: Πέθανε ο Sonny Barger ιδρυτής των Hells Angels – Ο ταραχώδης βίος και η πολιτεία του [video]

File Photo Ο ιδρυτής των “Αγγέλων της Κολάσεως” Σόνι Μπάρτζερ Screenshot via YouTube video BlockheadCity




Ο Sonny Barger, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής και αμφιλεγόμενης λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, πέθανε σε ηλικία 83 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο μηχανόβιος από την Καλιφόρνια, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας, πέθανε περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Zorana και άλλους αγαπημένους του.

Μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στη σελίδα του στο Facebook μετά το θάνατό του περιλάμβανε ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα του μοτοσικλετιστή προς τους οπαδούς του μετά από 65 χρόνια ως μέλος της λέσχης.

Η ανάρτηση έγραφε: «Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα ξέρετε ότι έχω φύγει. Ζήτησα να αναρτηθεί αυτό το σημείωμα αμέσως μετά το θάνατό μου. ‘Έζησα μια μακρά και καλή ζωή γεμάτη περιπέτεια. Και είχα το προνόμιο να είμαι μέλος ενός καταπληκτικού συλλόγου. Παρόλο που είχα μια δημόσια προσωπικότητα για δεκαετίες, απολάμβανα κυρίως τον ιδιαίτερο χρόνο με τα αδέρφια μου στο κλαμπ, την οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους. Σας παρακαλώ να γνωρίζετε ότι απεβίωσα ειρηνικά μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Αλλά να ξέρετε επίσης ότι στο τέλος, περιτριγυρίστηκα από αυτό που πραγματικά έχει σημασία: Η σύζυγός μου, Ζοράνα, καθώς και οι αγαπημένοι μου. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, μείνετε πιστοί, παραμείνετε ελεύθεροι και πάντα να εκτιμάτε την τιμή».

Το βιογραφικό του

Ο Barger μετακόμισε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όταν ήταν παιδί και αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή χαστούκισε έναν δάσκαλο. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό στα 16 του χρόνια, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του.

Αποβλήθηκε το 1956, όταν ανακαλύφθηκε η απάτη του, και τον τράβηξε ο κηλιδωμένος κόσμος των λεγόμενων “one-percenters” – ένας όρος που επινόησε η Αμερικανική Ένωση Μοτοσικλετιστών για να περιγράψει τη μικρή μειοψηφία μοτοσικλετιστών που θεωρούσαν ταραχοποιούς.

«Ήθελα να ζήσω τη ζωή μου με τον τρόπο που ήθελα εγώ να τη ζήσω», δήλωσε ο Barger το 2008, εξηγώντας το πιστεύω της πίστης και του σκληρού ατομικισμού που κάποτε εξέφρασε ως εξής: «Μην είσαι ρουφιάνος και μερικές φορές πρέπει κυριολεκτικά να παλέψεις για να είσαι ελεύθερος».

Οι Hells Angels

Ο Barger αναφέρει σε μια από τις αυτοβιογραφίες του ότι οι Hells Angels ήταν μια μικρή λέσχη στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είχε ξεφουσκώσει, όταν αυτός και άλλοι μοτοσικλετιστές αποφάσισαν να πάρουν το όνομα, ιδρύοντας τους Oakland Hells Angels, το σημαντικότερο καταστατικό της λέσχης.

Ανταλλάσσοντας την πρώτη του μοτοσικλέτα, μια Indian, με μια Harley Davidson – ευρέως γνωστή ως «hogs» για τη μασκότ με το γουρούνι που είχε κάποτε η εταιρεία – έγινε γρήγορα αρχηγός  των Hells Angels Oakland και επέβλεψε τη δημιουργία ανεξάρτητων καταστατικών ή παραρτημάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Ο Barger έγινε ο εθνικός πρόεδρος της λέσχης και ήταν το πιο διάσημο μέλος της λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, η οποία ιδρύθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια στις 17 Μαρτίου 1948. Βοήθησε στην ανάπτυξή της στη διεθνή οργάνωση που είναι σήμερα.

Η φήμη του ως ο παππούς της παλαιότερης, μεγαλύτερης και πιο διαβόητης λέσχης μοτοσικλετιστών στον κόσμο, εξαπλώθηκε πολύ πέρα από την κοινότητα των μοτοσικλετιστών, προσελκύοντας στην πορεία τόσο λάτρεις, όσο και επικριτές.

Οι δραστηριότητες των Hells Angels σόκαραν την συντηρητική Αμερική τη δεκαετία του 1960, όταν μεταξύ άλλων κατορθωμάτων, ο Barger προσέφερε τις υπηρεσίες των μελών της λέσχης στον πρόεδρο Lyndon B. Johnson ως μια «σπασμένη ομάδα εκπαιδευμένων ανταρτών» για να πέσουν πίσω από τις εχθρικές γραμμές στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η προσφορά του απορρίφθηκε κατηγορηματικά.

Σε ένα άλλο περιβόητο περιστατικό, ανάγκασε τους Rolling Stones να παίξουν υπό την απειλή όπλου το 1969 στο Altamont Speedway, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, αφού το συγκρότημα είχε απειλήσει να ακυρώσει τη συναυλία όταν ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από ένα μέλος της λέσχης.

Ένας πράκτορας του FBI δήλωσε σε ένα ντοκιμαντέρ ότι το κακό αίμα από το περιστατικό παρέμεινε για χρόνια και οι Άγγελοι της Κόλασης σχεδίασαν αργότερα να σκοτώσουν τον frontman των Stones, Μικ Τζάγκερ.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr

Noma: Το εστιατόριο τριών αστέρων που χρεώνει 670 ευρώ το άτομο είναι μία ζημιογόνα επιχείρηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: