O Πούτιν ‘αποκεφάλισε” στρατηγούς του στην Ουκρανία: Σαρωτικές αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση των εισβολέων, λόγω ισχνών αποτελεσμάτων [video]

File photo: Ο Πούτιν αντικατέστησε και τον στρατηγό Αλεξάντρ Ντβρονίκοφ, ο οποίος υπήρξε γενικός επιχειρησιακός διοικητής των δυνάμεων εισβολής. Μεταξύ άλλων κατηγορείται – σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες – ότι το παράκανε με το ποτό… Screenshot via YouTube




Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας υποστηρίζει με σημερινές του ανακοινώσεις ότι πραγματοποιήθηκαν σαρωτικές αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση του ρωσικού στρατού από τις αρχές Ιουνίου – αλλαγές που οδήγησαν στην απομάκρυνση αρκετών στρατηγών, καθώς τα όποια κέρδη στο μέτωπο δεν αντιστοιχούν στις αρχικές προσδοκίες και έρχονται με εξαντλητικά αργούς ρυθμούς.

Μεταξύ των απομακρύνσεων, σημειώνεται αυτή του διοικητή των αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV), στρατηγού Αντρέι Σερντιούκοφ και του διοικητή της ομάδας νότιου στρατού. (SGF), Στρατηγού Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ. Dvornikov.

 

 

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο διοικητής των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων (VDV) Στρατηγός-Συνταγματάρχης Andrei Serdyukov. και διοικητής της Νότιας Ομάδας Δυνάμεων (SGF) Στρατηγός του Στρατού Αλεξάντρ Ντβόρνικοφ.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας  λέει ότι ο τελευταίος ήταν πιθανότατα κάποια στιγμή ο γενικός επιχειρησιακός διοικητής των δυνάμεων εισβολής.

Και τέλος λέει ότι η διοίκηση του SGF είναι πιθανό να μεταβιβαστεί στον συνταγματάρχη Σεργκέι Σουροβίκιν, καθώς η SGF συνεχίζει να παίζει κεντρικό ρόλο στην επίθεση της Ρωσίας στο Ντονμπάς.

Για περισσότερα από τριάντα χρόνια, η καριέρα του Σουροβίκιν ήταν “διανθισμένη” με καταγγελίες για διαφθορά και βαρβαρότητα, ισχυρίζεται το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

 

 

Με πληροφορίες από The Guardian

Έφτασαν στην Ουκρανία τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS: “Το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τους Ρώσους κατακτητές”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: