Νέες πολεμικές ιαχές από τον αδιάντροπο Ερντογάν: Θα κάνουμε βήματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC) συνεδρίασε στην Άγκυρα, υπό την προεδρία του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε βήματα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δήλωσε ξανά χωρίς αιδώ ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανακοίνωσε ότι οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι:

«Δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο». Πρόσθεσε ότι «η άσκηση Εφές 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με μια δραστηριότητα που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας».

«Λέμε για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε δομή δεν σέβεται τις ανησυχίες της χώρας μας για την ασφάλεια και τους αναπτυξιακούς στόχους δεν μπορεί να επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τη δύναμη που έχουμε», πρόσθεσε ο αδιάντροπος πρόεδρος της κατοχικής δύναμης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο με τα 4 γεωτρητικά και τα 2 σεισμικά ερευνητικά πλοία μας προκειμένου να βρούμε νέες πηγές».

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου μεταβαίνει σήμερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «θα δείξουμε στους συνομιλητές μας την υποκρισία που επιδεικνύεται σχετικά με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, το YPG και το FETO, με έγγραφα και εικόνες», ενώ δεν έκανε κάποια αναφορά στα ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέφερε το θέμα της βορείου Συρίας, λέγοντας πως όταν αντιμετωπιστούν κάποιες ελλείψεις στον διάδρομο ασφάλειας, θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις στη Συρία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα, Τρίτη, στη Μαδρίτη με τον φινλανδό ομόλογό του και τη σουηδή πρωθυπουργό για να συζητήσουν τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ που έχουν μπλοκαριστεί από την Άγκυρα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

Αυτή η πρώτη συνάντηση του Ερντογάν με τον φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο και την σουηδή πρωθυπουργό Μαγκνταλένα Άντερσον θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που οργανώνεται στην ισπανική πρωτεύουσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η φινλανδική προεδρία.

Νέες «διαπραγματεύσεις» με στόχο να αρθεί το τουρκικό βέτο προβλέπεται επίσης να γίνουν σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, διευκρινίζεται από το Ελσίνκι.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον πρόκειται επίσης να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τον Στόλτενμπεργκ πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Η σουηδή πρωθυπορυγός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν το Σάββατο, όμως καμιά πρόοδος δεν σημειώθηκε με την ευκαιρία αυτή, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP
Ελσίνκι, Finland
Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

To Ιράν στηρίζει ανοικτά την Τουρκία: Λέει ότι “καταλαβαίνει” την ανάγκη της επιχείρησης στη Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: