Μετά από μέρες Τουρκία και ψευδοκράτος …κατάλαβαν το μέγεθος της άσκησης του Ισραήλ στην Κύπρο!

Στιγμιότυπο από την άσκηση “Αγαπήνωρ 2022”, μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου. Φωτογραφία Lt Gen Dimokritos Zervakis, @chod_cy




Το παράνομο ψευτο-“υπουργείο Εξωτερικών” του ψευδοκράτους, καταδικάζει την κοινή στρατιωτική άσκηση της Κύπρου και του Ισραήλ και υποστηρίζει ότι αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Την αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε και η στρατιωτική Άσκηση «Αγαπήνωρ 2022». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η άσκηση έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και καλεί το Ισραήλ να μην υποκύπτει στις προκλήσεις και την προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η ανακοίνωση του παράνομου ψευτο-«υπεξ» για την άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» αναφέρει ότι οι στρατιωτικές σχέσεις και ασκήσεις που έχουν συνάψει το Ισραήλ και άλλες χώρες με την ελληνοκυπριακή πλευρά δεν σημαίνουν τίποτα άλλο από την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων της ελληνοκυπριακής πλευράς.

«Τέτοιες δραστηριότητες είναι παράγοντες που εμποδίζουν την εδραίωση της απαραίτητης σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Αναμένουμε από το Ισραήλ και όλες τις άλλες χώρες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις προκλητικές πολιτικές της ε/κ διοίκησης -όπως αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία- και να ενθαρρύνουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να βρει μια λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας των δύο κρατών», υποστηρίζει το ψευδοκράτος

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί η Κυπριακή Δημοκρατία εναντίον του ψευδοκράτους, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεων, «απαιτούν την αδιάλειπτη υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της εγγυήτριας χώρας και μητέρας πατρίδας Τουρκίας» και του ψευδοκράτους.

Τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ που μεταδίδουν την πιο πάνω ανακοίνωση σημειώνουν ότι η άσκηση «Αγαπήνωρ 2022» διεξήχθη μεταξύ 29 Μαΐου και 2 Ιουνίου και είναι η πιο μεγάλη άσκηση μεταξύ της Κύπρου και του Ισραήλ μέχρι σήμερα.

Είναι τόση η ενόχληση της Τουρκίας για την εν λόγω άσκηση, που πιστεύεται ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες για επαναπροσέγγιση μεταξύ της Άγκυρας και της Ιερουσαλήμ. Ήδη τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά, καθώς η Τουρκία δεν έκλεισε τα γραφεία της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε υποσχεθεί στο Ισραήλ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στον Πολίτη: Υποστηρίζει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νέος Μακάριος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: