Κλείνει ο ένας στους 3 ρωσικούς κινηματογράφους λόγω της απουσίας υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ

File photo: Η κινηματογραφική βιομηχανία της Ρωσίας απασχολεί 55.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20.000 στην παραγωγή ταινιών. Photo via Pixabay.com/ballardinix




Πάνω από το ένα τρίτο των ρωσικών κινηματογραφικών αιθουσών αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά τον Ιούνιο καθώς ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε εν μέσω της εξαφάνισης των υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ, ανέφερε σήμερα Πέμπτη η ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant.

Η κινηματογραφική βιομηχανία της Ρωσίας μπήκε σε μπελάδες αφού τα πέντε μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ —Disney, Warner Bros, Universal, Sony Pictures και Paramount— διέκοψαν τις νέες κυκλοφορίες στη Ρωσία τον Μάρτιο μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Στοιχεία από τη Ρωσική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογραφικών Αιθουσών έδειξαν ότι ο αριθμός των κινηματογράφων που πραγματοποιούσαν τουλάχιστον μία προβολή μειώθηκε από 5.700 στις 5 Ιανουαρίου σε 3.600 στις 6 Ιουνίου, ανέφερε η Kommersant.

  • Τα στοιχεία δείχνουν μείωση 36% στον αριθμό των ανοιχτών κινηματογραφικών αιθουσών κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας.

Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου έδειξαν παρόμοια τάση, με μείωση 21% στον αριθμό των κινηματογράφων που ανοίγουν μεταξύ 4 και 5 Ιουνίου, σε σύγκριση με παρόμοιες ημερομηνίες τον Ιανουάριο.

  • Τα έσοδα έχουν επίσης μειωθεί, με τους κινηματογράφους να κερδίζουν μόλις 681,4 εκατομμύρια ρούβλια (12,8 εκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 30 Μαΐου-5 Ιουνίου, μείωση 63% από τις μέσες εβδομαδιαίες αποδοχές το 2021.

Η παρακολούθηση του κινηματογράφου την ίδια εβδομάδα μειώθηκε επίσης κατά 57% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2021, συνολικά 1,2 εκατομμύρια άτομα.

Οι ειδικοί του κλάδου προβλέπουν ότι η επισκεψιμότητα στους ρωσικούς κινηματογράφους θα μειωθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλοκαίρι λόγω της απουσίας των χολιγουντιανών υπερπαραγωγών μεγάλου προϋπολογισμού, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει έλλειψη στις εγχώριες κυκλοφορίες.

Η κινηματογραφική βιομηχανία της Ρωσίας απασχολεί 55.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 20.000 στην παραγωγή ταινιών.

Με πληροφορίες από The Moscow Times

Ο Κρίστιαν Μπέιλ δηλώνει διαθέσιμος να υποδυθεί για τέταρτη φορά τον Μπάτμαν 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: