Η μεγαλύτερη τοιχογραφία του Δήμου Αθηναίων: Street artists μεταμόρφωσαν 1.100 τ.μ τοίχων στον “Πανελλήνιο” [photos]

Τα έργα των street artists καταλαμβάνουν συνολικά επιφάνεια τοίχων 1.100 τμ και έχουν αλλάξει πλήρως την εικόνα του “τετραγώνου” του “Πανελληνίου” στην καρδιά της Αθήνας. ΑΠΕ – ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR




Η μεγαλύτερη τοιχογραφία που υλοποιήθηκε ποτέ από τον Δήμο Αθηναίων κοσμεί από σήμερα έναν τοίχο επιφάνειας 1.100 τ.μ. έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, στην καρδιά της πόλης.

Η δημοτική αρχή, αξιοποιώντας έναν ιστορικό χώρο, αυτόν του αρχαιότερου αθλητικού συλλόγου της χώρας, υλοποίησε με τη συμβολή οκτώ ταλαντούχων street artists, ένα εντυπωσιακό -τόσο σε μέγεθος όσο και σε αισθητική- mural το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αθλητικά ιδεώδη.

Περιμετρικά του Πανελληνίου, οι τοίχοι επί των οδών Μαυροματαίων και Ευελπίδων, απέκτησαν χρώμα και ζωντάνια.

Το τελικό αποτέλεσμα αναβαθμίζει αισθητικά ένα κεντρικό σημείο της πόλης, ένα αληθινό τοπόσημο, που για πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί.

Στον χώρο που αναλογούσε στον καθένα από τους καλλιτέχνες δημιουργήθηκε ένα έργο που, στο σύνολό του, υπογραμμίζει την μακραίωνη ιστορία του αθλητισμού στην Ελλάδα, καθώς και τη σημασία του στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση αυτού του πρωτότυπου έργου στην περιοχή της Κυψέλης, ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση έξω από τις εγκαταστάσεις της ιστορικής αθηναϊκής ομάδας, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

H σχετική ανάρτηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη:

(AΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: