Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ αποφάσισε να υποστηρίξει τον Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές: Με 132 ψήφους υπέρ και 1 αποχή

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος με στελέχη του κόμματος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Φωτογραφία Omega TV




Τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, αποφάσισε το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ).

Η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, η οποία συνήλθε σήμερα, τάχθηκε ομόφωνα υπέρ (132 ψήφοι) της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη. Κατά τη διαδικασία υπήρξε μόλις μια αποχή.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στα μέλη, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν το Εκτελεστικό στην επιλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, αφενός είναι εκλέξιμος και αφετέρου ότι ένα μεγάλο μέρος της βάσης έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ του, κάτι που έχει διαφανεί και στις δημοσκοπήσεις.

Επίσης τόνισε ότι θέλει τη στήριξη στον Νίκο Χριστοδουλίδη κυρίως διότι “στο Κρανς Μοντανά, όταν κάποιοι πίεζαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για απαράδεκτες υποχωρήσεις και προσπαθούσαν να ‘τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του’, μόνο δύο πολιτικοί τον στήριξαν. Ο ένας ήταν ο Νίκος Κοτζιάς και ο άλλος ο Νίκος Χριστοδουλίδης.”

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, με τον κ. Χριστοδουλίδη η Γραμματεία του κόμματος έχει διαπιστώσει ότι έχουν σημαντικές συγκλίσεις, “σε ότι αφορά τη καταγραφή των προβλημάτων που σήμερα ταλανίζουν τον λαό και την κοινωνία. Για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση της χώρας μας”:

    • Για τα οικονομικά προβλήματα που προκαλούν η ακρίβεια και ο πληθωρισμός – τη σημαντική αύξηση του κόστους διαβίωσης
    • Για τις πιέσεις που νιώθουν η μεσαία τάξη και τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού μας
    • Για το ότι το μεταναστευτικό έχει πλέον ξεφύγει εκτός ελέγχου
    • Για τη διάβρωση των θεσμών και τα απανωτά σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς που επιμαρτυρούμε πλέον καθημερινά
    • Για την γραφειοκρατία και την αδιαφορία της δημόσιας υπηρεσίας
    • Για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το κυπριακό

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε από τα μέλη του ΔΗΚΟ την στήριξη του Χριστοδουλίδη: Είναι τίμιος και καθαρός, δεν διχάζει…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: