Η Γαλλίδα ΥΠΕΞ αμφισβητεί τη στάση της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ αν δεν συμφωνήσει με την ένταξη Σουηδίας -Φινλανδίας

FILE PHOTO Η υπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά. EPA, CHRISTOPHE PETIT TESSON




Η Τουρκία πρέπει να «κάνει τις  επιλογές της » για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, με κίνδυνο να εγείρει ερωτήματα για τη «συμπεριφορά» της εντός της Συμμαχίας. Αυτή είναι η άποψη της Γαλλίδας Υπουργού Εξωτερικών Κατρίν Κολονά.

«Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ – δήλωσε σε συνέντευξή του στο Journal Du Dimanche – ότι ο ίδιος αγωνίζεται αλλά είναι στο χέρι της Τουρκίας να κάνει τις επιλογές της μπροστά στις ευθύνες της. Θέλει να ενισχύσει τη Συμμαχία ή είναι αντίθετη; Κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά της ως μέλος του ΝΑΤΟ “.” Η Τουρκία – συνέχισε – είναι ένα σημαντικό μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας “. ” Η Φινλανδία και η Σουηδία έχουν κάνει μια ιστορική επιλογή. Αν και οι δύο μπουν στο ΝΑΤΟ θα είναι ένα πλεονέκτημα για την ασφάλειά μας στην Ευρώπη. Έχουν κάνει προσπάθειες στις συζητήσεις τους με την Τουρκία».

Με πληροφορίες από Repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Ερντογάν σε παράκρουση: Θα θέσει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ζήτημα παράνομης κατοχής των νησιών από την Ελλάδα γράφει η Γενί Σαφάκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: