Η εφημερίδα Guardian κρίνει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το πώς να κλέβει κανείς βενζίνη από τα αυτοκίνητα! (video)

Ρεπορτάζ που δείχνει βήμα βήμα πως μπορεί κάποιος να…κλέψει βενζίνη από το ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου παρουσίασε η κρατική τηλεόραση. Φωτογραφία ΕΡΤ




Η εφημερίδα Guardian αναφέρεται στην κριτική που δέχεται η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας για ένα ρεπορτάζ πώς να βγάζει κανείς βενζίνη από τα αυτοκίνητα, καθώς οι τιμές των καυσίμων εκτινάσσονται στα ύψη.

«Δεν είναι κάτι τρομερά περίπλοκο… δεν χρειάζεται καν ειδικό σωλήνα, γίνεται ακόμα και με ένα λάστιχο για μπαλκόνια», είπε ο ρεπόρτερ του σταθμού στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή της ΕΡΤ ‘Συνθέσεις’.

Αφού έκανε επίδειξη της μεθόδου, ένας επισκευαστής αυτοκινήτων επισήμανε πού μπορεί να τρυπηθεί η δεξαμενή καυσίμου ενός αυτοκινήτου για να κλέψει το περιεχόμενο.

Πολλά τα σχόλια στα social media, επισημαίνει η Guardian: «Να δίνεις συμβουλές στους ανθρώπους για την κλοπή βενζίνης;» σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter. Ένας άλλος αστειεύτηκε: «Μετά το σεμινάριο για δύο τρόπους για να κλέβεις εύκολα βενζίνη, η ΕΡΤ ετοιμάζει τώρα νέους τρόπους για το πώς να ανοίγεις κλειδαριές και να κλέβεις πορτοφόλια».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τιμές των καυσίμων ανεβαίνουν σταθερά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, με την απλή αμόλυβδη πάνω από 2,37 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο στην Αθήνα και πάνω από 2,50 ευρώ στη Ρόδο και τα γειτονικά νησιά.

Οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, επιλέγοντας αντ’ αυτού επιδοτήσεις 30-50 ευρώ σε λιγότερο ευκατάστατους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών για να ελαφρύνουν το βάρος των προϋπολογισμών τους εν μέσω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ελλάδας έφτασε στο 11,3% τον Μάιο, ποσοστό ρεκόρ των τελευταίων 29 ετών.

Στο ίδιο ακριβώς θέμα αναφέρεται και η εφημερίδα Daily Mail.

Στην πρώτη γραμμή απέναντι στα τουρκικά παράλια, η Κάλυμνος φοβάται ένα χτύπημα από τον Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: