Φουντώνει η αντίσταση στους Ρώσους κατακτητές: Νεκρός δοσίλογος στην κατεχόμενη Χερσώνα * Ανατίναξαν το αυτοκίνητό του [videos]

File photo: Φωτογραφίες συνεργατών των Ρώσων κατακτητών που κυκλοφορούν σε προκηρύξεις και αφίσες στην κατεχόμενη Χερσώνα. Photo via Twitter




Ένας διαβότητος αξιωματούχος της κατοχικής διοίκησης που εγκατέστησε η Ρωσία στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια επίθεσης, ανέφεραν οι αρχές, καθώς ο αριθμός τέτοιου είδους επιθέσεων πολλαπλασιάζεται.

  • “Ήταν μια στοχευμένη επίθεση εναντίον ενός συνεργάτη της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ο οποίος και σκοτώθηκε”, ανέφεραν η διοίκηση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass και ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης στο Reuters.

Το θύμα, ο Ντμίτρι Σαβλουτσένκο, ήταν αρμόδιος για τα σπορ και τη νεολαία στην περιφέρεια της Χερσώνας. Σκοτώθηκε από έκρηξη στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με το Tass, δύο απανθρακωμένα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε έναν προαύλιο χώρο στη Χερσώνα ενώ τα τζάμια ενός τετραώροφου κτιρίου έσπασαν από την έκρηξη.

Τις πρώτες ημέρες της εισβολής της στην Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε ένα τμήμα του ουκρανικού νότου, κυρίως την περιφέρεια της Χερσώνας, βορειοδυτικά της προσαρτηθείσας από τη Ρωσία χερσονήσου της Κριμαίας, προτού ο ρωσικός στρατός αναχαιτιστεί. Ένα μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού έχει φύγει.

  • Τις πρώτες εβδομάδες της κατοχής σημειώνονταν τακτικά διαδηλώσεις πολιτών στην περιοχή, οι οποίες καταστάλθηκαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπέρασαν στην επίθεση εναντίον της περιοχής στην προσπάθεια να ανακτήσουν τα χαμένα αυτά εδάφη. Παράλληλα, οι επιθέσεις με στόχο αξιωματούχους της κατοχικής δύναμης έχουν πολλαπλασιαστεί.

  • Προχθές, Τετάρτη, φιλορώσος αξιωματούχος του δημαρχείου της Τσορνομπάιβκα διέφυγε από έκρηξη βόμβας στον δρόμο ενώ περνούσε από εκεί με το αυτοκίνητό του.
  • Μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 18 Ιουνίου, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο επικεφαλής των σωφρονιστικών υπηρεσιών της περιφέρειας της Χερσώνας, που προσχώρησε στη διοίκηση που εγκατέστησαν οι Ρώσοι, τραυματίστηκε σε επίθεση με βόμβα.
  • Στις 20 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως δύο Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε παραλιακή καφετέρια στην πόλη της Χερσώνας.

Οι κατοχικές αρχές αποτελούνται από Ουκρανούς που υποστηρίζουν τη Μόσχα, και θεωρούνται από το Κίεβο συνεργάτες του εχθρού, και από ρωσικές δυνάμεις στην περιφέρεια.

Οι τελευταίες κατηγορούν την Ουκρανία ότι οργανώνει τις επιθέσεις αυτές.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Οι Ρώσοι ολιγάρχες στέλνουν το χρυσάφι τους από το Λονδίνο στην… πρόθυμη Ελβετία: 3,1 τόνοι μόνο τον Μάιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: