Αιματηρή προβοκάτσια στον Έβρο: Κατηγορούν την Ελλάδα για θάνατο Αφγανού σε τουρκικό έδαφος – Τι έχει συμβεί

File Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Νέος κύκλος προβοκατσιών στήνεται από τα άοκνα κέντρα του καθεστώτος της Τουρκίας. Μετά το Αιγαίο και τις ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας και της Frontex η Τουρκία έφτασε σε σημείο να υποστηρίζει ελληνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Αφγανό παράνομο μετανάστη, στο χωριό Alibey, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Uzunkopru της Αδριανούπολης.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ειδικότερα ότι οι Έλληνες άνοιξαν πυρ κατά ομάδας Αφγανών που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και ότι το υποτιθέμενο θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου, όπως αναφέρουν πάντα τα τουρκικά ΜΜΕ, εξέπνευσε.

Όπως διαβεβαιώνουν την Hellas Journal αρμόδιες πηγές στο Νομό Έβρου, ουδέποτε συνέβη το συγκεκριμένο περιστατικό. Μάλιστα σημειώνεται ότι η Τουρκία και κυρίως τα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν τον τόνους για μια είδηση στην παραμεθόριο που αφορά αποκλειστικά τις τουρκικές αρχές.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στην περιοχή που υπηρετούν και φρουρούν, στο χωριό Αλίμπεη που συνέβη το περιστατικό δεν είναι λίγα τα περιστατικά διαφορών μεταξύ λαθροδιακινητών που λύθηκαν με τα όπλα.

Τα περιστατικά αυτά αφορούν την παράνομη μετακίνηση μεταναστών που φτάνουν στην Ανατολική πλευρά του Έβρου, στα σύνορα και που οι παράνομοι διακινητές θέλουν ο ένας να πάρει την “δουλειά” του άλλου.

Στο συγκεκριμένο μάλιστα χωριό είναι αρκετοί αυτοί, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, που έχουν εγκατασταθεί για να κάνουν ακριβώς αυτή τη δουλειά, δηλαδή να οδηγούν σε παράνομα μονοπάτια εξαθλιωμένους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη. Οι Τουρκικές αρχές ας ερευνήσουν στο έδαφός τους τι ακριβώς έχει συμβεί και να μην προχωρούν σε διαρροές στον Τύπο ώστε να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα.

Χαρακτηριστικό είναι και το tweet του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που αναφέρει:

Ραντάρ, περισκόπια και… αισθητήρες σε κόκκινο συναγερμό: Περιμένοντας τα ρέστα του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: