Έφτασαν στην Ουκρανία τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα HIMARS: “Το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τους Ρώσους κατακτητές”

FILE PHOTO: Πύραυλοι μακρού βεληνεκούς HIMARS σε όχημα. EPA, TOMS KALNINS




Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι παρέλαβε από τις ΗΠΑ τα πυραυλικά συστήματα υψηλής κινητικότητας (HIMARS), μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα ισχυρό οπλικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας που το Κίεβο ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

«Ευχαριστώ τον Αμερικανό συνάδελφο και φίλο μου Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin για αυτά τα ισχυρά εργαλεία», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov σύμφωνα με το δημοσίευμα, προειδοποιώντας, παράλληλα, ότι «το καλοκαίρι θα είναι θερμό για τους Ρώσους κατακτητές και σίγουρα το τελευταίο για κάποιους από αυτούς».

Επισημαίνεται ότι η Ουκρανία χρειάζεται τα συστήματα HIMARS για να ταιριάζουν καλύτερα με το βεληνεκές των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων που, όπως υποστηρίζει, χρησιμοποιούνται εκτενώς για να χτυπήσουν τις ουκρανικές θέσεις στο Donbas.

Η Ουάσιγκτον ανέφερε ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις από το Κίεβο ότι τα εν λόγω οπλικά συστήματα μεγαλύτερης εμβέλειας δεν θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση σε ρωσικό έδαφος, καθώς φοβάται ότι αυτό θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Με τη σειρά της η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι θα χτυπήσει στόχους στην Ουκρανία «οι οποίοι δεν έχουν ακόμα πληγεί» εάν η Δύση προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στην Ουκρανία για χρήση σε κινητά πυραυλικά συστήματα υψηλής ακρίβειας.

ΠΗΓΗ: Reuters – U.S. long-range rocket systems arrive in Ukraine – minister

Βαρύ τίμημα για τον Πούτιν: Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν 34.230 νεκρούς Ρώσους από την αρχή του πολέμου * Αναλυτικά οι καταστροφές σε εξοπλισμό [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: