Αιφνίδια ρητορική στροφή 180 μοιρών από τον Πούτιν: Είμαστε ανοικτοί για παγκόσμια σταθερότητα, αφοπλισμό, εμπόριο

File Photo Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν EPA, MIKHAIL METZEL, KREMLIN POOL, SPUTNIK




«Η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο για την παγκόσμια στρατηγική σταθερότητα, τον αφοπλισμό και το εμπόριο». Αυτό δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το TASS, ότι η Μόσχα «θα προσπαθήσει να κάνει τον κόσμο πιο δημοκρατικό». Στη συνέχεια, ο Πούτιν κατήγγειλε «τις χώρες που, υπερασπιζόμενες την αποκλειστικότητά τους, παραβιάζουν τα εσωτερικά τους δικαιώματα» και «προσπαθούν να αντικαταστήσουν το νόμο με διατάγματα », δηλώνοντας ότι «διαφωνεί με την άποψη ότι οι υφιστάμενοι διεθνείς νόμοι πρέπει να ακυρωθούν».

«Η πολυπολική διεθνής τάξη πραγμάτων εξελίσσεται παγκοσμίως – πρόσθεσε – και η διαδικασία δεν μπορεί να αντιστραφεί».

Οι δηλώσεις αυτές που ρητορικά σε αυτή τη φάση δείχνουν διάθεση αλλαγής πορείας και ενδεχομένως συνεννόησης έρχονται μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των ηγετών του ΝΑΤΟ που επισήμως άλλαξαν το δόγμα της συμμαχίας καθιστώντας ουσιαστικά τη Ρωσία, εκ νέου, μετά από πολλά χρόνια, βασικό αντίπαλο.

Επίσης την ίδια ημέρα κατά την οποία οι δυνάμεις της Ρωσίας φέρονται να έχουν εγκαταλείψει το Φιδονήσι, κίνηση εξαιρετικά σημαντική τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.

Με πληροφορίες από corriere.it
Ελλάδα Αθήνα 

Μέγα πλήγμα για Πούτιν: Το’ βαλαν στα πόδια οι Ρώσοι από το Φιδονήσι: Ανελέητο το σφυροκόπημα από τους Ουκρανούς [videos]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: