Δένδιας: Το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην ΕΕ-Να αποκρουστούν επιρροές παραγόντων προς διαφορετική κατεύθυνση

File photo Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Δ) πραγματοποιεί σύντομη συνάντηση με τον Κροάτη ομόλογό του, Gordan Grlić Radman (Κ) και τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου με την Πρίστινα, Miroslav Lajčák (Α), στο περιθώριο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών, στην Αχρίδα, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/STR




«Βρίσκομαι σήμερα στην Αχρίδα, στο “Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών” για να επαναλάβω μια πάγια αρχή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: ότι το μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις ευρωπαϊκές αξίες, στον κοινό χώρο δικαίου και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και αυτό το οποίο πρέπει, με μεγάλη προσπάθεια να αποκρουστεί, είναι οι οποιεσδήποτε επιρροές παραγόντων που θα ήθελαν να οδηγήσουν αυτή την περιοχή προς μια άλλη, διαφορετική κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση διαφορετική από την ΕΕ, το Διεθνές Δίκαιο τις ευρωπαϊκές αξίες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την άφιξή του στο «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», που πραγματοποιείται στην Αχρίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση N. Φραγκόπουλου
Βόρεια Μακεδονία Αχρίδα 

Με Δένδια, Τσαβούσογλου και Σαρλ Μισέλ το Φόρουμ διαλόγου των Πρεσπών στον Αχρίδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: