Δεν πάμε στη Μαδρίτη με το ζωνάρι λυμένο για καβγά, λέει ο Οικονόμου: Αλλά, δεν θα αφήσουμε πρόκληση αναπάντητη

Από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, τον Μάιο στο Βερολίνο epa09948039 EPA/CLEMENS BILAN




«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπως κάνουμε σε όλα τα φόρα, απαντούμε με ψυχραιμία, τεκμηριωμένα και με αποφασιστικότητα και με επιχειρήματα αποδομούμε τους παράλογους, ανιστόρητους και έωλους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Εμείς δεν πηγαίνουμε στη Μαδρίτη με το ζωνάρι λυμένο για καβγά, αλλά δεν θα αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη, είμαστε ανυποχώρητοι στην υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας» διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς για το πως ενεργήσει η ελληνική αποστολή στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, εφ όσον ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέσει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Σε άλλη ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την Τουρκία ότι «δεν έχει σταματήσει λεπτό να εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μην τηρώντας την συμφωνία, που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ερωτηθείς, τέλος για το πως διαχειρίζεται η Αθήνα την υπόθεση της κράτησης από τις τουρκικές αρχές Έλληνα υπηκόου με την κατηγορία της εμπλοκής σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι ο εν λόγω άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση με καμία ελληνική υπηρεσία και πως το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί τις διαδικασίες στην γείτονα, εγκαλώντας την Τουρκία ότι έως προχθές δεν είχε παράσχει καμία πληροφορία για την τύχη του παρά τα συνεχή ελληνικά αιτήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη με υπουργό Εξωτερικών Αρμενίας Μιρζογιάν: Παραδοσιακά υψηλό το επίπεδο των διμερών σχέσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: