Απόφαση σοκ από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ: Κατάργησε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση

FILE PHOTO: Anti-abortion activist protest outside the Supreme Court in Washington, DC, USA, 24 June 2022. EPA, SHAWN THEW




Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την Παρασκευή τον νόμο Roe εναντίον Wade, καταργώντας έτσι το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση μετά από σχεδόν 50 χρόνια.

Είναι μία απόφαση, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, θα μεταμορφώσει την αμερικανική ζωή, θα αναδιαμορφώσει την πολιτική του έθνους και θα οδηγήσει σε όλες εκτός από ολοκληρωτικές απαγορεύσεις της διαδικασίας των αμβλώσεων στις μισές περίπου πολιτείες.

Η απόφαση θα δοκιμάσει τη νομιμότητα του Δικαστηρίου και θα δικαιώσει ένα επί δεκαετίες ρεπουμπλικανικό εγχείρημα εγκατάστασης συντηρητικών δικαστών προετοιμασμένων να απορρίψουν το προηγούμενο νόμο, ο οποίος είχε επανειλημμένα επιβεβαιωθεί από προηγούμενες αποφάσεις.

Θα είναι επίσης μια από τις κληρονομιές του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε να διορίσει δικαστές που θα ανατρέψουν τον σχετικό νόμο. Και οι τρεις διορισμένοι από τον Τράμπ ψήφισαν εναντίον του νόμου. Η απόφαση πέρασε με ψήφους 6 υπέρ της κατάργησης του νόμου και 3 κατά.

Η απόφαση, η οποία απηχούσε ένα σχέδιο γνωμοδότησης που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε από το Politico στις αρχές Μαΐου, θα οδηγήσει σε μια έντονα διχασμένη χώρα στην οποία η άμβλωση είναι αυστηρά περιορισμένη ή απαγορευμένη σε πολλές κόκκινες πολιτείες (Ρεπουμπλικανικές), αλλά παραμένει ελεύθερα διαθέσιμη στις περισσότερες μπλε πολιτείες (Δημοκρατικές).

Επιτέλους: Νομοσχέδιο από τη Γερουσία για να περιοριστεί η βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: