Αν τα ψάρια είχαν μιλιά: Διαδηλωτές ζητούν απ’ τον ΟΗΕ άμεση δράση για τους Ωκεανούς

Μέλη της οικολογικής οργάνωσης Ocean Rebellion ζητούν άμεση δράση για την σωτηρία των Ωκεανών έξω από τον χώρο διεξαγωγής της διάσκεψης του ΟΗΕ στη Λισαβόνα, Πορτογαλία. EPA/TIAGO PETINGA




Με ποιόν καλύτερο τρόπο να διαμαρτυρηθεί κανείς και να διεκδικήσει καλύτερα την προστασία των θαλασσών, απ’ ό,τι ντυμένος executive ψάρι….;

Ευφάνταστοι διαδηλωτές μη κυβερνητικής οργάνωσης βρήκαν αυτόν τον τρόπο να απευθυνθούν στους “κυρίους με τα κοστούμια” … που λαμβάνουν μέρος στις εργασίες της διάσκεψης του ΟΗΕ για τη σωτηρία των Ωκεανών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε σήμερα Δευτέρα έκκληση σε κυβερνήσεις και εταιρείες να συμμετάσχουν στη μάχη για τη διάσωση των ωκεανών που πεθαίνουν, δεσμεύοντας περισσότερα κεφάλαια ώστε να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για τη διαχείρισή τους.

Περίπου 7.000 αντιπρόσωποι συμμετέχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς που διεξάγεται στη Λισαβόνα, ανάμεσα στους οποίους αρχηγοί κρατών, επιστήμονες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα αξιολογήσουν την πρόοδο στην εφαρμογή μιας κατευθυντήριας οδηγίας για την προστασία της θαλάσσιας ζωής.

«Δυστυχώς θεωρήσαμε τους ωκεανούς δεδομένους και σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι μ’ αυτό που θα αποκαλούσα ‘κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους ωκεανούς’» δήλωσε ο Γκουτέρες. «Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την πορεία».

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: