Αγώνας ζωής και θανάτου πίσω από τις κλειστές πόρτες του Κρεμλίνου: Ο καρκίνος, η απόπειρα κατά του Πούτιν και η διαδοχή

File photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. EPA, YURI KOCHETKOV




O αγώνας εξουσίας στο Κρεμλίνο για τη διαδοχή του Πούτιν έχει ήδη ξεκινήσει. Μπορεί ο Ρώσος Πρόεδρος να παραμένει ακόμη ισχυρός αλλά η εξουσία του δεν είναι πλέον απόλυτη.

Τρεις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν ότι πάσχει από καρκίνο και χειρουργήθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η υγεία του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθείται συνεχώς από δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες παράγουν τακτικά αναλύσεις για το θέμα. Η τέταρτη και πιο πρόσφατη «αξιολόγηση» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα περιέχει, σύμφωνα με το Newsweek, δύο σχετικές ειδήσεις.

Η πρώτη: Ο Πούτιν έχει χειρουργηθεί για καρκίνο τον περασμένο Απρίλιο, επειδή έπασχε από προχωρημένο στάδιο καρκίνου. 

Η δεύτερη, είναι η επιβεβαίωση του γεγονότος ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του τον Μάρτιο, ένα περιστατικό που είχε ήδη αναφέρει ο αρχηγός των στρατιωτικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Kyrylo Budanov.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για την κατάσταση της υγείας του αρχηγού του Κρεμλίνου και πριν από λίγες μέρες μίλησε σχετικά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στη γαλλική τηλεόραση, διαψεύδοντας τις φήμες για την υποτιθέμενη ασθένειά του: «Δεν νομίζω ότι κάποιος με τα σωστά του μπορεί να δει σε αυτό το άτομο (τον Πούτιν) σημάδια ασθένειας ή κάποια πάθηση».

Το Newsweek επικαλείται τρεις πηγές από τρεις διαφορετικές αμερικανικές υπηρεσίες: την Εθνική Διεύθυνση Πληροφοριών, την Πολεμική Αεροπορία και την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας. Όλες επιβεβαίωναν την ασθένεια του Πούτιν και το γεγονός ότι ο πρόεδρος είναι όλο και πιο «απομονωμένος». Στο Κρεμλίνο, γράφει, «νιώθοντας το τέλος να πλησιάζει, ο αγώνας για την εξουσία δεν ήταν ποτέ τόσο έντονος.»

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Πούτιν παραμένει ισχυρός αλλά η εξουσία του δεν είναι πλέον απόλυτη, όλοι αισθάνονται ότι το τέλος είναι κοντά», όπως λέει ένας από τους ανώτερους αξιωματικούς των πληροφοριών με άμεση πρόσβαση στις αναφορές.

Οι Αμερικανοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τρεις ξεχωριστές υπηρεσίες πληροφοριών, ανησυχούν ότι ο Πούτιν είναι ολοένα και πιο παρανοϊκός για την παραμονή του στην εξουσία, ένα καθεστώς που δημιουργεί μια δύσκολη και απρόβλεπτη πορεία στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αλλά είναι κάτι, λένε, που κάνει επίσης λιγότερο πιθανές τις προοπτικές ενός πυρηνικού πολέμου.

Με πληροφορίες από repubblica.it  newsweek.com
Ελλάδα Αθήνα 

Ρώσος στρατιώτης απειλεί στρατηγό με χειροβομβίδα: Έλα να πεθάνουμε μαζί – Γενικεύεται η ανταρσία [ηχητικά ντοκουμέντα]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: