«Τι κάνουμε, γιατί είμαστε εδώ»: Βουρκωμένος Γερουσιαστής εκλιπαρεί για μέτρα κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ [βίντεο]

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Chris Murphy κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά της οπλοκατοχής μετά τη νέα μαζική δολοφονία μαθητών δημοτικού σχολείου Φωτογραφία via video mailonline




Ο γερουσιαστής του Κονέκτικατ Κρις Μέρφι έκανε μια παθιασμένη έκκληση στη Γερουσία να θεσπίσει τη μεταρρύθμιση των όπλων την Τρίτη μετά τον πυροβολισμό στο δημοτικό σχολείο Uvalde, δέκα χρόνια μετά τη σφαγή στο Sandy Hook που συνέβη στην περιφέρειά του.

Ο Μέρφι ήταν ο Δημοκρατικός βουλευτής για την πέμπτη περιφέρεια του Κονέκτικατ -η οποία βρισκόταν στο σχολείο- όταν ο ένοπλος Άνταμ Λάντζα άνοιξε πυρ τον Δεκέμβριο του 2012.

Την Τρίτη, αφού δεκατέσσερα παιδιά και ένας δάσκαλος πυροβολήθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας , έκανε μια απελπισμένη έκκληση στους Ρεπουμπλικάνους να ψηφίσουν νόμους που θα έδιναν τέλος σε τέτοιες φρικαλεότητες.

«Δεκατέσσερα παιδιά νεκρά σε ένα δημοτικό σχολείο στο Τέξας αυτή τη στιγμή. Τι κάνουμε; Τι κάνουμε; Λίγες μέρες αφότου ένας πυροβολητής μπήκε σε ένα παντοπωλείο για να πυροβολήσει Αφροαμερικανούς θαμώνες, έχουμε ένα άλλο Sandy Hook στα χέρια μας. Τι κάνουμε;!

«Υπήρξαν περισσότεροι μαζικοί πυροβολισμοί παρά μέρες μέσα στον χρόνο. Τα παιδιά μας ζουν με τον φόβο. Κάθε φορά που πατούν το πόδι τους στην τάξη νομίζουν ότι θα είναι ο επόμενος. Γιατί ξοδεύετε όλο αυτό τον χρόνο τρέχοντας για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών; Γιατί περνάς όλη την ταλαιπωρία να βρεις αυτή τη δουλειά, αν η απάντησή σου είναι ότι η σφαγή αυξάνεται;

«Καθώς τα παιδιά τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους, εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Τι κάνουμε; Γιατί είσαι εδώ αν όχι για να λύσεις ένα τόσο υπαρξιακό πρόβλημα όπως αυτό; Αυτό δεν είναι αναπόφευκτο. Αυτά τα παιδιά δεν ήταν άτυχα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε αυτή τη χώρα και πουθενά αλλού.

«Πουθενά αλλού τα μικρά παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο νομίζοντας ότι μπορεί να πυροβοληθούν εκείνη την ημέρα. Πουθενά αλλού οι γονείς δεν χρειάζεται να μιλήσουν στα παιδιά τους όπως έπρεπε να κάνω εγώ. Είναι επιλογή. Είναι επιλογή μας να το αφήσουμε να συνεχιστεί. Τι κάνουμε;

«Στο Δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ, αφού αυτά τα παιδιά επέστρεψαν σε αυτές τις τάξεις, έπρεπε να προσαρμόσουν μια πρακτική στην οποία θα υπήρχε μια ασφαλής λέξη που θα έλεγαν τα παιδιά αν άρχιζαν να κάνουν σκέψεις στον εγκέφαλό τους για αυτό που είδαν εκείνη την ημέρα.

«Αν άρχιζαν να νιώθουν εφιάλτες όταν περνούσαν πάνω από το σώμα των συμμαθητών τους. Σε μια τάξη, αυτή η λέξη ήταν «μαϊμού». Ξανά και ξανά και ξανά τα παιδιά σηκώνονταν όρθια και φώναζαν “μαϊμού!”

«Ο Σάντι Χουκ δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος. Αυτή η κοινότητα στο Τέξας δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Γιατί είμαστε εδώ, αν όχι για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι λιγότερες κοινότητες θα περάσουν από αυτό που πέρασε ο Σάντι Χουκ, αυτό που περνά ο Ουβάλντε;

«Η καρδιά μας ραγίζει για αυτές τις οικογένειες. Κάθε ουγγιά αγάπης και σκέψεων και προσευχών που μπορούμε να στείλουμε, στέλνουμε.

Δραματικό μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ: Πότε, για τ’ όνομα του Θεού, θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;

«Αλλά είμαι εδώ σε αυτόν τον όροφο για να παρακαλέσω. Να πέσω κυριολεκτικά στα χέρια και στα γόνατά μου και να παρακαλέσω τους συναδέλφους μου: βρείτε έναν δρόμο προς τα εμπρός εδώ. Συνεργαστείτε μαζί μας για να βρείτε έναν τρόπο να ψηφίσετε νόμους που το καθιστούν λιγότερο πιθανό. Υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής που μπορούμε να βρούμε. Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορούμε να επιτύχουμε συμφωνία που μπορεί να μην εγγυηθεί ότι η Αμερική δεν θα δει ποτέ ξανά μαζικούς πυροβολισμούς, που μπορεί να μην μειώσει τη νύχτα στο μισό τον αριθμό… δεν θα λύσει το ίδιο το πρόβλημα της αμερικανικής βίας.

«Αλλά κάνοντας κάτι, τουλάχιστον σταματάμε να στέλνουμε αυτό το ήσυχο μήνυμα επιδοκιμασίας σε αυτούς τους δολοφόνους που βλέπουν τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης να μην κάνουν τίποτα πυροβολώντας μετά τον πυροβολισμό.

«Γιατί ξοδεύετε όλο αυτό τον χρόνο τρέχοντας για τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών… αν η απάντησή σας είναι ότι, καθώς η σφαγή αυξάνεται, καθώς τα παιδιά μας τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους, εμείς δεν κάνουμε τίποτα; Τι κάνουμε; Γιατί είσαι εδώ;

Τι κάνουμε; Γιατί είμαστε εδώ; Τι κάνουμε; Παραδίδω τον λόγο».

Με πληροφορίες από DAILYMAIL.COM // JENNIFER SMITH, CHIEF REPORTER

“Πάγωσε” η Αμερική… Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία: 18χρονος δολοφόνησε 19 παιδιά και 2 δασκάλες

Το χρονολόγιο των τραγωδιών στα σχολεία των ΗΠΑ: Οι αδυσώπητα επαναλαμβανόμενες σφαγές με τη χρήση όπλων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: