Τι άραγε ήθελε να πει ο …”ποιητής” Μαργαρίτης; Να δώσει εξηγήσεις αμέσως για την καταγγελία του περί “ρωσικής ανάμειξης” στις εκλογές της Κύπρου

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μιλάει στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας των εργασιών, στα Σπάτα, την Κυριακή 08 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Στην προσπάθεια του να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, προχώρησε σε ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα.

Πρώτον η παρέμβαση του στις εσωτερικές υποθέσεις της Κύπρου είναι άθλια και απαράδεκτη, και
Δεύτερον, έκανε μία καταγγελία περί “ρωσικής ανάμειξης” στις κυπριακές προεδρικές εκλογές. Εάν δεν μιλήσει ανοικτά και καθαρά θα είναι ένας κοινός συκοφάντης. Πρόκειται για τρομερή καταγγελία και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από γενικότητες.

Εάν δεν ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την απαράδεκτη καταγγελία του

Για το συγκεκριμένο θέμα, η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου έγραψε σχετικά:

Μία δεύτερη δημόσια στήριξη προς την υποψηφιότητα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς από το βήμα του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας για τη Ρωσία, ξεκαθάρισε πως σύσσωμη η ευρωπαϊκή οικογένεια θα ταχθεί απέναντι στην φρίκη του πολέμου. «Απέναντι σε αυτούς που ξεσπιτώνουν αμάχους, σε αυτούς που βομβαρδίζουν ορθόδοξους ναούς και μοναστήρια, που στέλνουν φανατικούς Ισλαμιστές να ξεριζώσουν ομοεθνείς μας από την Μαριούπολη και τη Μαύρη Θάλασσα, την κοιτίδα του νεότερου ελληνισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο απευθύνθηκε στον Αβέρωφ Νεοφύτου που χαιρέτισε προηγουμένως το συνέδριο.

«Φίλε Αβέρωφ» ανέφερε «θέλω να ξέρεις ότι αυτούς δεν θα τους αφήσουμε να παίξουν παιχνίδια στην Κύπρο, στην προεδρική εκλογή της Κύπρου. Η Κύπρος θα μείνει ευρωπαϊκή και δυτική και εσύ θα είσαι ο φορέας αυτής της μεγάλης προσπάθειας και εμείς θα είμαστε δίπλα σου» κατέληξε.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές η αναφορά του Μαργαρίτη Σχοινά φωτογράφιζε τον Νίκο Χριστοδουλίδη που σύμφωνα με το αφήγημα του ΔΗΣΥ αλλά και κύκλων στις Βρυξέλλες, η υποψηφιότητά του στηρίζεται από τη Ρωσία.

Η αναπάντεχη συνάντηση του Τσούνη με συγγενή από το χωριό κατά την πρώτη του βόλτα στην Πλάκα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: