Τα βήματα του ηθοποιού Παναγιώτη Μαργέτη σε Ελλάδα και Αμερική: Η υποκριτική είναι μικρόβιο…

Ο ηθοποιός Παναγιώτης Μαργέτης. Φωτογραφία από το αρχείο του




Ο Παναγιώτης Μαργέτης είναι το κεντρικό πρόσωπο της μεγάλης βραβευμένης διαφημιστικής καμπάνιας που δημιούργησε η Τράπεζα Πειραιώς για το πρόγραμμα «Ψωνίζω στη Γειτονιά» που είδαμε στις οθόνες μας το 2021.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον κινηματογράφο και την υποκριτική στο Λος Άντζελες (New York Film Academy, Ivanna Chubbuck Studio, UCLA extension) ξεκίνησε τις εμφανίσεις στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Σύντομα θα τον απολαύσουμε σε μικρές εμφανίσεις στις ταινίες «Knives Out 2» του Rian Johnson που θα προβληθεί στο Netflix μέσα στο 2022, στο «6:15AM to 6:15PM» του Carl Bessai, αλλά και στην μεγάλη οθόνη στο «Voices in Deep» του Ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Jason Raftopoulos.

  • Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Η υποκριτική είναι ένα μικρόβιο που υπάρχει στη ζωή μου πολλά χρόνια. Στο λύκειο, αλλά και αργότερα ενώ σπούδαζα, ήταν το χόμπι μου. Η απόφαση, όμως, να ασχοληθώ επαγγελματικά ήρθε σταδιακά. Σπούδαζα Διοίκηση Επιχειρήσεων, έκανα πρακτικές πάνω σε αυτό το αντικείμενο, καθώς και άλλες, εντελώς άσχετες δουλειές. Την ίδια στιγμή κάθε μου επίσκεψη στον κινηματογράφο άρχισε να συνοδεύεται και με λύπη. Όσο καλύτερη η ταινία που παρακολούθησα, τόσο μεγαλύτερη και η λύπη μου. Γιατί δεν είμαι κομμάτι αυτού του κόσμου; Γιατί δεν κάνω τίποτα για να γίνω κομμάτι αυτού του κόσμου; Η επιθυμία μου σιγά σιγά άρχισε να γίνεται ανάγκη και έπρεπε να κινηθώ ανάλογα. Είχα ατελείωτη θέληση, είχα και την απαραίτητη υποστήριξη, και έτσι ξεκίνησα.

  • Αν μπορείς να επιλέξεις μια στιγμή που ξεχωρίζεις ως τώρα από την πορεία σου ποια θα ήταν; (και γιατί;)

Κάθε φορά που κάνω κάτι για πρώτη φορά έχει κάτι ξεχωριστό. Πρώτη μικρού μήκους, πρώτη διαφήμιση, πρώτη ταινία. Ό,τι και να αναφέρω, αισθάνομαι πως αδικώ κάτι άλλο. Το πιο συναρπαστικό όμως, ειναι το  Knives Out 2, το οποίο γυρίστηκε στην Ελλάδα και είχα την τύχη να συμμετέχω.

Πρώτον, δε μπορούσα να σταματήσω να παρατηρώ τον Rian Johnson, σκηνοθέτη της ταινίας. Ένιωθα δέος που βρίσκομαι κοντά του και δουλεύω μαζί του. Παράλληλα, ευχαριστιόμουν να τον βλέπω πόσο απολαμβάνει αυτό που κάνει. Μια ισορροπία παιδικότητας και επαγγελματισμού που είναι στα μάτια μου πολύ γοητευτική.

Οι masters του κινηματογράφου έχουν έρθει από το Λος Άντζελες και δουλεύουν στα πανέμορφα σετ που η χώρα μας προσφέρει απλόχερα εξαιτίας της ομορφιάς της. Μόλις λίγες μέρες πριν τα γυρίσματα, έκανα διακοπές με τους φίλους μου κοντά στην περιοχή. Ήταν όνειρο!

  • Με ποιον σκηνοθέτη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Πάντα η απάντηση είναι η ίδια: Γιώργος Λάνθιμος. Φυσικά υπάρχουν πολλοί ακόμα, Έλληνες και ξένοι, αλλά ο Λάνθιμος είναι η αδυναμία μου. Από όταν πρωτοείδα τον Κυνόδοντα κόλλησα. Πολύ. Δεν ξέρω αν έχω δει άλλη ταινία όσες φορές έχω δει αυτήν.

  • Έχεις κάτι στα επαγγελματικά πλάνα σου για το μέλλον;

Ο χώρος πλέον έχει έναν πιο διεθνή χαρακτήρα. Μένω εδώ και κάποια χρόνια στο Λος Άντζελες, και προσπαθώ να δουλεύω και εδώ και στην Ευρώπη. Το πλάνο είναι να συνεχίσω το ίδιο. Να είμαι όπου με οδηγεί η δουλεία.

Park your Cinema: Υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο του Νιάρχος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: