Τα θηριώδη BMPT Terminator έστειλε ο Πούτιν στο Ντονμπάς: Kαθώς αφανίζουν τα ρωσικά τανκς οι πύραυλοι των Ουκρανών [videos]

File photo: Τα ΒΜPT είχαν αναπτυχθεί από τη Ρωσία στη Συρία και παρουσιάστηκαν στην παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης, 9η Μαϊου 2022. Photo via Twitter




Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέπτυξε τα τερατώδη στρατιωτικά τουοχήματα «Terminator» στον πόλεμο στην Ουκρανία, σε μια σαφή προσπάθεια αντιμετώπισης της συνεχούς καταστροφής ρωσικών αρμάτων μάχης από τις δυνάμεις του Κιέβου που κάνουν χρήση δυτικών πυραύλων.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τα περίφημα τεθωρακισμένα οχήματα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν μονάδες πεζικού σε μάχες εντός αστικών περιοχών,  στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

  • Η ανάπτυξη του BMPT Terminator έρχεται καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει φέρει σοβαρές απώλειες στα άρματα μάχης του Πούτιν – το τανκ T-90M – αφού τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να τα εξαφανίζουν με ρουκέτες.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το οπλοστάσιό τους, μια διμοιρία στρατιωτικών οχημάτων Terminator αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε μάχη στο Ντονμπάς.

Τα BMPT – ή οχήματα μάχης υποστήριξης αρμάτων όπως έχουν χαρακτηριστεί – εθεάθησαν κοντά στο Σεβεροντονέτσκ στην περιοχή Λουχάνσκ.

«Συμμετέχουν στην καταστροφή ουκρανικών θέσεων, τεθωρακισμένων οχημάτων και πληρωμάτων αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων», δήλωσε αμυντική πηγή στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το ΒΜΡΤ είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκε Terminator από τους κατασκευαστές του “Uralvagonzavod”.

  • Το Terminator είδε δράση στη Συρία και αρχικά μεταφέρθηκε στα ουκρανικά σύνορα τον Φεβρουάριο.

Δεν είναι σαφές γιατί οι στρατηγοί του Πούτιν έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξή του μέχρι τώρα. Μια θεωρία είναι ότι οι Ρώσοι διοικητές του δεν πιστεύουν ότι είναι τόσο αποτελεσματικό όσο υποδηλώνει το όνομά του.

  • Ο Ρώσος πολεμικός ρεπόρτερ Alexander Sladkov δημοσίευσε: «Δόξα τω Θεώ αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τους Terminators. «Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα και λάθη, αλλά η πρακτική είναι το παν».

Tο Terminatior παρουσιάστηκε  στην παρέλαση  της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία, φέτος στις 9 Μαϊου.

Πάντως, γεγονός παραμένει ότι ακόμη και το πιο προηγμένο τανκ της Ρωσίας, το  T-90 το οποίο  υποτίθεται ότι είναι ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο και έχει αναβαθμισμένα συστήματα θωράκισης και πυραυλικής προστασίας σε σύγκριση με το T-72 που καθιστούν πιο δύσκολη την καταστροφή του – τουλάχιστον θεωρητικά – έχει αρχίσει να υφίσταται σημαντικές απώλειες.

Την περασμένη εβδομάδα, πλάνα από drone έδειξαν ένα ρωσικό τανκ T-90M να εξουδετερώνεται από ένα σουηδικό εκτοξευτή πυραύλων βόρεια του Χάρκοβο .

Πλάνα από drone που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδειξαν το T-90M να εκρήγνυται, κάτι που, σύμφωνα με τους ίδιους, συνέβη μετά από χτύπημα με ένα άνευ ανάκρουσης τουφέκι Carl Gustaf.

Το «τουφέκι» είναι στην πραγματικότητα ένας εκτοξευτής πυραύλων σουηδικής κατασκευής που κοστίζει περίπου 18.500 £, συμπεριλαμβανομένου του πυραύλου.

Πλάνα από drone που κοινοποιήθηκε από έναν Ουκρανό εκπαιδευτή μάχης φαίνεται επίσης να δείχνει τις δυνάμεις του Κιέβου να χρησιμοποιούν πυραύλους Brimstone για να καταστρέψουν ρωσικά άρματα μάχης βαθιά πίσω από τις γραμμές του εχθρού.

Στο βίντεο που μοιράστηκε χθες ο Pavlo Kashchuk, δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ένα τρακτέρ πριν δύο χτυπήσουν μια συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων που πιστεύεται ότι βρισκόταν στην περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Pavlo έγραψε: «Λένε ότι τα Ορκ είναι σε έναν μικρό πανικό. Τα τανκς γκρεμίζουν τους πυργίσκους τους ακόμη και στο πίσω μέρος.

«Υπάρχουν ήδη φήμες για νέα αεροπλάνα-φαντάσματα από το ΝΑΤΟ, αλλά περιμένετε, είναι απλώς παλιά καλά Brimstones στα επιδέξια χέρια των χειριστών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων και λίγο στρατιωτικό κόλπο».

Οι ουκρανικές δυνάμεις επίσης χρησιμοποιούν βρετανικούς πυραύλους απέναντι στα ρωσικά άρματα μάχης.

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: