Στο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη στις 31 Μαΐου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας (K) μιλάει στο Greek House, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, STR




Στο συνέδριο του Economist, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει στις 31 Μαΐου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Η ετήσια σύνοδος του Economist New York – Mediterranean Business Summit έχει τον τίτλο: «Επενδύοντας για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πλουραλιστική ανάπτυξη» και συμμετέχουν στελέχη της ελληνικής, κυπριακής και ισραηλινής κυβέρνησης, διεθνείς επιχειρηματικοί φορείς και επενδυτικοί οίκοι, επιστήμονες, αλλά και αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετέχουν ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υπουργός ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου Κυριάκος Κόκκινος.

Επίσης θα συμμετέχουν ο επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης, η πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ Ντέμπορα Γουίνς-Σμιθ, ο παγκόσμιος επικεφαλής καινοτομίας και εταιρικής ανάπτυξης της JP Morgan Τζέρεμι Μπάλκιν κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δημιουργεί ένα δυναμικό πεδίο συνεργασίας για την ενέργεια, τις επιχειρήσεις, την έρευνα και καινοτομία, την ασφάλεια και τις επενδύσεις, καθώς η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ στοχεύουν να ενισχύσουν τη σημασία της περιοχής ως σημαντικού κόμβου.

Ο κ. Δήμας αναμένεται να τοποθετηθεί για τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά μας, καθώς και για το νέο φιλο-επιχειρηματικό κλίμα που διαθέτει η Ελλάδα, τις υψηλές δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της, τις μεταρρυθμίσεις στο οικοσύστημα καινοτομίας και τις εγχώριες επενδυτικές ευκαιρίες στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D).

Ο υφυπουργός θα αναφερθεί, ακόμη, στις δομικές αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα σε όλα τα επίπεδα οι οποίες, σε συνδυασμό με τα δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή, φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Επιπλέον, η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη που θα δώσει τη θέση της σε νέα στρατηγικά έργα για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και των επενδύσεων στην περιοχή, όπου οι συνεργασίες στον χώρο της οικονομίας, της επιστήμης και της καινοτομίας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ποιος θα διαδεχθεί τον Ρέγκλινγκ; Στην τελική ευθεία για την νέα ηγεσία του, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: