Συμφωνία Πούτιν-Βούτσιτς για παροχή φυσικού αερίου την επόμενη 3ετία- Αγνωστη η τιμή

File Photo Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς EPA/ANDREJ CUKIC




Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε τηλεφωνικά, για ένα τριετές συμβόλαιο παροχής φυσικού αερίου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για την τιμή τώρα, όλες οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν με την Gazprom,” δήλωσε ο Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.

Το δεκαετές συμβόλαιο εφοδιασμού της Σερβίας από την Gazprom λήγει την 31η Μαΐου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε επίσης, ότι συζήτησε με τον Πούτιν την επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Σερβία. Με τη συμφωνία επιτυγχάνεται η ενεργειακή ασφάλεια για τον επερχόμενο χειμώνα όταν -όπως είπε- η Σερβία θα πληρώνει το φυσικό αέριο έως και δέκα φορές φθηνότερα απ’ ό,τι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε

Κατά την τηλεφωνική συνομιλία Βούτσιτς-Πούτιν έγινε αναφορά και στο θέμα της Ουκρανίας. Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την κατάσταση και του επισήμανε ότι «το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Μόσχα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, το γνωρίζει το Κίεβο όπως και τα κέντρα εξουσίας των δυτικών χωρών». Ο Αλ. Βούτσιτς ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον ενημέρωσε για κάποιες πτυχές του σχεδίου ωστόσο αρνήθηκε να τις αποκαλύψει.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν.Χ.
Ελλάδα Αθήνα 

Το Κίεβο διαμηνύει: Αν η Μόσχα εγκαταλείψει την υποκρισία, μπορούν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: