Προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης έκανε η Ρωσία: Στο Καλίνινγκραντ στα σύνορα με την ΕΕ [videos]

File photo: Το Iskander είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία και τέθηκε σε λειτουργία το 2006 για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Scud και Tochka της σοβιετικής εποχής. Screenshot via YouTube




Η Ρωσία συντηρεί συνειδητά την άθλια πυρηνική τρομολαγνεία. Ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν προσομοιωμένα πυρηνικά πλήγματαστον δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στα σύνορα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χθες Τετάρτη.

Η ανακοίνωση ήρθε την 70ή ημέρα της στρατιωτικής δράσης της Μόσχας στην Ουκρανία, με χιλιάδες νεκρούς και περισσότερους από 13 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Μετά την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκφράσει έμμεσες απειλές σχετικά με την προθυμία της Ρωσίας να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα.

Κατά τη διάρκεια των πολεμικών ασκήσεων της Τετάρτης, η Ρωσία πραγματοποίησε «ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων Iskander με πυρηνική ισχύ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τα μέλη της ΕΕ τη Λιθουανία και την Πολωνία, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Άμυνας.

Το Iskander είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από τη Ρωσία και τέθηκε σε λειτουργία το 2006 για να αντικαταστήσει τους πυραύλους Scud και Tochka της σοβιετικής εποχής.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξασκήθηκαν σε μεμονωμένα και πολλαπλά πλήγματα σε στόχους που μιμούνται πυραυλικά συστήματα, αεροδρόμια, αμυντικές υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι εμπλεκόμενες μονάδες έκαναν επίσης «ενέργειες σε συνθήκες ραδιενέργειας και χημικής μόλυνσης».

Στα γυμνάσια συμμετείχαν περισσότεροι από 100 στρατιωτικοί.

  • Το Καλίνινγκραντ είναι ένας ρωσικός θύλακας στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ δύο μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, άρα δεν επελέγησαν τυχαία ούτε ο τόπος ούτε η χρονική συγκυρία αυτής της άσκησης, σχολιάζουν δυτικά ΜΜΕ.

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού λίγο μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν έχει προειδοποιήσει για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να κάνουν τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο “εύπεπτη” για το κοινό.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, ακούμε από τις τηλεοπτικές μας οθόνες ότι πρέπει να ανοίξουν πυρηνικά σιλό», δήλωσε την Τρίτη ο εκδότης της ρωσικής εφημερίδας και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ντμίτρι Μουράτοφ.

Με πληροφορίες από The Moscow Times/Daily Mail

Φινλανδία και Σουηδία αναμένεται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 16 Μαΐου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: