Πρόεδρος UEFA: «Ο Μπενζεμά είναι ο καλύτερος φορ στον κόσμο, αλλά και ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην Ιστορία»

File Photo Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Καρίμ Μπενζεμά EPA/Rodrigo Jimenez




Το εγκώμιο του Καρίμ Μπενζεμά έπλεξε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν σε δηλώσεις που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Λίβερπουλ.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, χαρακτήρισε τον Γάλλο σούπερ σταρ έναν από τους κορυφαίους παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, αλλά κι έναν απ’ τους πλέον υποτιμημένους την Ιστορία του αθλήματος.

Ο Μπενζεμά έχει κάνει μία καταπληκτική σεζόν με τη «βασίλισσα» μετρώντας 44 γκολ σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και φλερτάρει με το 5ο Champions League της καριέρας του, αλλά και την καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος σε μία σεζόν στη διοργάνωση.

Ήδη έχει «κλειδώσει» η εφετινή πρωτιά του με τα 15 γκολ που έχει πετύχει στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης έως τον τελικό και κυνηγάει τα 17 τέρματα που σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο «σεντόνι» την περίοδο 2013/14. Απόλυτα δικαιολογημένος λοιπόν και ο θαυμασμός του Τσέφεριν προς τον Γάλλο φορ:

«Είναι πιθανότατα ο καλύτερος σέντερ φορ στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αλλά και ο πιο υποτιμημένος παίκτης στην Ιστορία» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της UEFA και πρόσθεσε:

«Δεδομένα είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Ήταν πάντα στη “σκιά” άλλων ποδοσφαιριστών. Αλλά τώρα βλέπουμε ότι είναι καταπληκτικός. Ορισμένες φορές, ακόμη κι όταν πιστεύω ότι δεν είναι σε θέση να σκοράρει, εκείνος βρίσκει τον τρόπο για να σκοράρει».

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Η Ουάσιγκτον έχει έναν νέο Έλληνα θεό, τον Ταξιάρχη Φούντα: Και η Washington Post τον… απογειώνει [εικόνες, βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: