«Πόντιος Πιλάτος» ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις ανάρμοστες δηλώσεις του Ερντογάν: Απάντηση στην Hellas Journal (video)

FILE PHOTO: Secretary of State Antony J. Blinken meets with Greek Foreign Minister Nikos Dendias at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on May 17, 2022. State Department photo by Freddie Everett




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, αρνήθηκε να λάβει θέση για τις άνευ προηγουμένου προσβλητικές δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πράις το έπαιξε …Πόντιος Πιλάτος, προφανώς επειδή η αμερικανική πλευρά, το διάστημα αυτό, νομίζει ότι θα πετύχει την επιστροφή της Τουρκίας στη Δύση, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται «άπιαστο όνειρο» για την Ουάσιγκτον.

Απαντώντας στην ερώτηση της ιστοσελίδας μας, Hellas Journal, η οποία αφορούσε τις δηλώσεις του Ερντογάν για τον κ. Μητσοτάκη και για το πιθανό ενδεχόμενο η Τουρκία να κτυπήσει την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος δήλωσε:

“«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση»”.

Ο κ. Πράις αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, η οποία ενόχλησε σφόδρα τον Ερντογάν.

Τόνισε τα εξής: «Η (αμερικανική) κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό γύρο συναντήσεων με τους (Έλληνες) ομολόγους μας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος και ένας σύμμαχος κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή»”.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ 25:51

Ο εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, την οποία προανήγγειλε ο Ερντογάν.

Δήλωσε ότι οποιαδήποτε νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και θα θέσει σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο κ. Πράις πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθύτατα για το ενδεχόμενο αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στη βόρεια Συρία.

Είπε ότι αναμένει πως η Τουρκία θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη συμφωνία μεταξύ του Ερντογάν και του Ντόναλντ Τραμπ για την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία.

Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα, ο Πούτιν σίγουρα χαίρεται και οι σύμμαχοι και εταίροι κρατούν “ίσες αποστάσεις”… (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: