«Περιβάλλον και Ένοπλες Δυνάμεις»: Αγώνας ορεινού τρεξίματος 12,5 χιλιομέτρων στον Βοτανικό Κήπο στις 11 Ιουνίου

File photo: Αθλητές συμμετέχουν σε αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Ολυμπο. EPA/YANNIS KOLESIDIS




Aγώνα δρόμου τρεξίματος διοργανώνει στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, το Σάββατο 11 Ιουνίου, η Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) με τη συνδρομή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» (https://g.page/Botanical-Garden-Diomedes?share), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και της ανάδειξης του ενδιαφέροντός τους, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου covid-19 ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, για τους ενήλικες αθλητές (18 ετών και άνω) που έχουν διενεργήσει αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών, ενώ δύναται να συμμετέχει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ιδιώτες αθλητές και αθλήτριες, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΑΣΑΕΔ.

«Στον αγώνα δύναται να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι όλοι οι συμμετέχοντες έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με ιδία ευθύνη τους και έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 12.500 μέτρων.

Για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εφίσταται η προσοχή της πιστής τήρησης των αναγραφόμενων στο Παράρτημα “Δ” της Διαταγής Φ.362/15/104153/Σ.176/22 Απρ 19/ΓΕΕΘΑ/ΑΣΑΕΔ.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου μέχρι την Τρίτη 7 Ιουνίου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής: https://bit.ly/asaed-mountainrun.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει την ημέρα του αγώνα από τη Γραμματεία που θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης.

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα (17:00) για την παραλαβή των αριθμών (ΒΙΒ Numbers)».

Η διαδρομή είναι μήκους 12,5 χλμ συνολικά. Αποτελείται από 4 ολόκληρους κύκλους (στροφές) 3,1 χλμ.

Η υψομετρική διαφορά κάθε κύκλου (στροφής) είναι 115 μ, θετικής και αντίστοιχα αρνητικής. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 460 μ.

Στο σύνολο της κινείται σε δασικό δρόμο (πλάτους 4-5 μ), εκτός από ένα κομμάτι περίπου 180 μ όπου κινείται σε κακοτράχαλο-πετρώδες, κατηφορικό μονοπάτι (μικρού πλάτους, μονής διέλευσης).

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού 150 μ αριστερά της κεντρικής εισόδου του Βοτανικού Κήπου (https://maps.app.goo.gl/ustmqLFfzr1NXCF67)ενώ θα υπάρξει ιατρική κάλυψη.

Το χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στις 2 ώρες και οποιοσδήποτε θα ευρίσκεται εκτός του χρονικού ορίου θα αποκλείεται από τον αγώνα.

Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ σε όλους όσοι τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Σημειώνεται ότι στον αγώνα δεν θα δοθούν πλαστικά μπουκαλάκια με νερό από τη διοργάνωση, στο πλαίσιο της ανάδειξης του σκοπού της, όπως και της περιβαντολλογικής συνείδησης που διέπει τους συμμετέχοντες στον αγώνα, αλλά ο κάθε αγωνιζόμενος θα ανεφοδιάζεται μέσω του ατομικού του εξοπλισμού, όπως και της ανανέωσής του με πόσιμο νερό από τους σταθμούς που θα βρίσκονται στο 3,1ο, 6,2ο και 9,3ο χλμ όπως και στον τερματισμό.

Ως εκ τούτου, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σακίδια υδροδοσίας, πλάτης ή μέσης με παγούρι.

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΑΕΔ υπάρχουν στοιχεία για το υψομετρικό προφίλ, καθώς και ο χάρτης της διαδρομής.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Την Κυριακή 29 Μαΐου ο 38ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου: Στη μνήμη των Σφαγιασθέντων από τους Γερμανούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: