Παραμένουν στο Αζόφσταλ οι υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές λένε φιλορώσοι αυτονομιστές

File photo Tραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης. EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT




Υψηλόβαθμοι Ουκρανοί διοικητές στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραμένουν εντός του εργοστασίου και δεν έχουν ακόμα παραδοθεί, δήλωσε σήμερα ο φιλορώσος αυτονομιστής ηγέτης Ντένις Πουσίλιν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων DAN μετέδωσε ότι ο Πουσίλιν δήλωσε πως στους εκατοντάδες μαχητές που παραδόθηκαν δεν περιλαμβάνονται οι πλέον υψηλόβαθμοι διοικητές. «Δεν έχουν εγκαταλείψει (το εργοστάσιο)», έως τώρα, φέρεται να δήλωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνολικά 959 Ουκρανοί μαχητές, συμπεριλαμβανομένων 80 τραυματιών, είχαν παραδοθεί από τα καταφύγια και τις στοές κάτω από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο ενημέρωσης, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η τύχη των Ουκρανών μαχητών που είχαν παραδοθεί στο Αζοφστάλ θα αποφασιστεί από δικαστήριο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΦ
Ελλάδα Αθήνα 

Παραδόθηκαν 694 μαχητές από το Azovstal το τελευταίο 24ωρο, 959 από τη Δευτέρα ανακοίνωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: