Ο Μπαπέ προτίμησε τα € 600 εκατ. των Αράβων της Παρί: Αντί για τη Ρεάλ, την ομάδα της καρδιάς του

Ο πρόεδρος και διαχειριστής των άδηλων αραβικών κεφαλαίων της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ ενώ ανακοινώνουν στους φιλάθλους την παραμονή του ως το 2025 epa09964051 Parc des Princes stadium in Paris, France, 21 May 2022. EPA / Mohammed Badra




Ο πρόεδρος της Παρί Σεντ Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφι ανακοίνωσε το Σάββατο ενώπιον του κοινού του «Parc des Princes» σε μια πλατφόρμα τοποθετημένη στο γρασίδι, την ανανέωση του συμβολαίου του Κίλιαν Μπαπέ μέχρι το 2025.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι επέλεξα να επεκτείνω το συμβόλαιό μου με την Παρί Σεν Ζερμέν και φυσικά είμαι ενθουσιασμένος», είπε αρχικά ο Γάλλος επιθετικός και συνέχισε: «Είμαι πεπεισμένος ότι εδώ μπορώ να συνεχίσω να εξελίσσομαι σε έναν σύλλογο που παρέχει όλα τα απαραίτητα για να παίξω. Είμαι επίσης χαρούμενος που συνεχίζω να παίζω στη Γαλλία, τη χώρα όπου γεννήθηκα, όπου μεγάλωσα και όπου έκανα το όνομά μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Παρί για την εμπιστοσύνη, την κατανόησή του και την υπομονή του. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν, τόσο στη Γαλλία όσο και σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξή τους, ειδικά τους τελευταίους μήνες. Μαζί, δίπλα-δίπλα και φιλόδοξοι, θα κάνουμε μαγικά πράγματα στο Παρίσι».

Ο Μπαπέ και ο πρόεδρος του συλλόγου Νασέρ Αλ-Κελαϊφί πόζαραν κρατώντας μια φανέλα «Mbappe 2025» πριν από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν της Ligue 1 κόντρα στη Μετς, καθώς ο κόσμος είχε ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Γάλλος επιθετικός, του οποίου το τρέχον συμβόλαιο λήγει στις 30 Ιουνίου, φερόταν να βρίσκεται μία… ανάσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η LaLiga αντέδρασε με οργή στην επέκταση του συμβολαίου του Μπαπέ, λέγοντας ότι θα καταθέσει καταγγελία κατά της Παρί στην UEFA, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα προσφορά της «επιτίθεται στην οικονομική σταθερότητα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι ένας σύλλογος όπως η Παρί, η οποία την περασμένη σεζόν ανέφερε απώλειες άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ (232,32 εκατομμύρια δολάρια) μετά τη συσσώρευση ζημιών άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ τις προηγούμενες σεζόν… με μια ομάδα να κοστίζει περίπου 650 εκατομμύρια για τη φετινή σεζόν, μπορεί να κλείσει μια τέτοια συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωση της η LaLiga.

«Η LaLiga θα καταθέσει καταγγελία κατά της Παρί ενώπιον της UEFA, των γαλλικών διοικητικών και δημοσιονομικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του».

Το αγωνιστικό προφίλ του Μπαπέ

Η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε και επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του Κιλιάμ Μπαπέ μέχρι το 2025 και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει την αγωνιστική «ταυτότητα» του Γάλλου επιθετικού.

Αναλυτικά:

Γεννήθηκε: 20 Δεκεμβρίου 1998

ΠΡΩΪΜΗ ΚΑΡΙΕΡΑ

  • Ξεκίνησε τη νεανική του καριέρα στην Μποντί (AS Bondy) προτού ενταχθεί στη Μονακό, όπου αγωνίστηκε στην αναπληρωματική ομάδα προτού κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη τον Δεκέμβριο του 2015.
  • Σκόραρε το πρώτο του γκολ για τη Μονακό τον Φεβρουάριο του 2016 και έγινε ο νεότερος σκόρερ πρώτης ομάδας στην ιστορία του συλλόγου σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών, ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί.

ΜΟΝΑΚΟ

  • Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μονακό τον Μάρτιο του 2016.
  • Σημείωσε 26 γκολ σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις καθώς η Μονακό κέρδισε τον τίτλο της Ligue 1 τη σεζόν 2016-17.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

  • Δόθηκε δανεικός στην Παρί τον Αύγουστο του 2017 προτού ο σύλλογος μετατρέψει τη μεταγραφή σε μόνιμη έναντι 180 εκατομμυρίων ευρώ (190,08 εκατομμύρια δολάρια), καθιστώντας τον το δεύτερο πιο ακριβό απόκτημα στον κόσμο μετά τον Νεϊμάρ.
  • Κατέκτησε τον τίτλο της Ligue 1 και το Κύπελλο Γαλλίας με την Παρί τη σεζόν 2017-18.
  • Φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 7 την επόμενη σεζόν και βοήθησε την Παρί να κερδίσει ξανά τον τίτλο της Ligue 1, ενώ τερμάτισε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 33 γκολ.
  • Τελείωσε τη σεζόν 2019–20 ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ, μαζί με τον Μπεν Γεντέρ. Ο Μπαπέ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ λόγω της ανώτερης αναλογίας γκολ ανά παιχνίδι. Η Παρί στέφθηκε πρωταθλήτρια σε μια διαταραγμένη από την πανδημία COVID-19 σεζόν.
  • Αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League 2019-20 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, τον οποίο η Παρί έχασε με 1-0.
  • Σκόραρε 27 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2020-21 και έγινε πρώτος σκόρερ της Ligue 1 για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, αλλά η Παρί δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο, τερματίζοντας δεύτερη πίσω από τη Λιλ.
  • Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Μπαπέ σημείωσε το 30ο και το 31ο γκολ του στο Champions League, και έγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε στο ορόσημο στην ιστορία της διοργάνωσης.
  • Τον ίδιο μήνα, έγινε ο νεότερος παίκτης που σημείωσε 100 γκολ για μία ομάδα στη κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας από τότε που η Opta άρχισε να καταγράφει δεδομένα τη σεζόν 1950–51.
  • Κέρδισε τον τέταρτο τίτλο του πρωταθλήματος με την Παρί το 2021-22.
  • Ο Μπαπέ είναι αυτή τη στιγμή ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών της Παρί με 168 γκολ πίσω από τον Έντισον Καβάνι (200).

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑ

  • Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη Γαλλία το 2017 σε ηλικία 18 ετών.
  • Συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, όπου σκόραρε στον τελικό καθώς η Γαλλία κέρδισε με 4-2 την Κροατία. Πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ στους τελικούς και αναδείχθηκε ο κορυφαίος νεαρός παίκτης του τουρνουά.
  • Βοήθησε τη Γαλλία να κερδίσει το UEFA Nations League το 2021 και επίσης κέρδισε το τρόπαιο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός με 1-0 επί του ΠΑΟΚ: Eπεισοδιακός τελικός λόγω των οπαδών (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: