Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στον Αναστασιάδη οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Φωτογραφία ΓΤΠ




Την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις από πλευράς της Τουρκίας σε σχέση με τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αμερίκου Αργυρίου, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την πυρκαγιά στον Κορμακίτη είπε:

«Έχουμε διαμηνύσει ότι είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί, γιατί η πατρίδα μας είναι μία, η Κύπρος, και συνεπώς ανεξαρτήτως του καθεστώτος που σήμερα βιώνει, της κατοχής δηλαδή, δεν παύει να είναι ένα κομμάτι που το πονούμε και θέλουμε οπωσδήποτε να προστατευτεί».

Ερωτηθείς πόσο τον ανησυχούν οι κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ο Πρόεδρος είπε:

«Κάθε πρόκληση σίγουρα πρέπει να ανησυχεί. Θέλω να ελπίζω ότι θα επικρατήσουν σώφρονες σκέψεις ή σοφότερες σκέψεις από πλευράς Τουρκίας και ότι αυτός ο παρατηρούμενος αναθεωρητισμός δεν θα συνεχίσει και δεν θα συνεχίσει αν επιτέλους ευαισθητοποιηθούν κάποιοι οι οποίοι σήμερα ορθώς πράττοντας αντιδρούν σε κάτι ανάλογο που συνέβη με τη Ρωσία».

Καταπολεμώντας τη διαφθορά: Ομιλία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΟΑΣΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: