Κύπρος-Αναστασιάδης: Απόλυτη ικανοποίηση για την αναφορά στο Κυπριακό κατά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

File photo Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη (Δ) σε παλαιότερη συνάντησή τους στην Αθήνα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Το Κυπριακό ηγέρθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ερωτηθείς αν έτυχε ενημέρωσης για το περιεχόμενο της, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε: «είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, διότι ο Πρωθυπουργός, ύστερα και από τον συντονισμό που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αθήνα, ήγειρε το κυπριακό πρόβλημα, ήγειρε τα θέματα που διαταράσσουν την ειρήνη ή αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή. Βεβαίως και ενημέρωσης θα τύχω μόλις ο Πρωθυπουργός επιστρέψει».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε εκ μέρους του μήνυμα προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «(μετέφερε) την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε για εξεύρεσης λύσης, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, των αποφάσεων του ΣΑ και βεβαίως των αρχών και αξιών της ΕΕ. Εξάλλου, η ευκαιρία δίδεται επ΄ αφορμή της παραβίασης του διεθνούς δικαίου με τα ίδια προσχήματα που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή του 1974».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Μ. Καλογεράκη
Κύπρος Λευκωσία 

Κύπρος: Νέα μέτρα στήριξης, παράταση όσων ισχύουν- Αποφάσεις την Παρασκευή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: